Jag har kört ett koncept för mina företagskunder som jag kallar för ”Lite snack och mycket verkstad”. Det handlar om att lära genom att göra. Det låter självklart, men är inte alls givet när det ska utbildas, tyvärr.

Och nu, enligt principen att det är kul att vara en grön prick tänkte jag försöka köra en serie spontanworkshops i min (nya) hemstad Helsingborg. Eventet finns på Facebook och vill du komma är det tacksamt om du signar upp där. Det kostar inget! SHIP står för trappan, jag bjuder på ett litet körschema, fika köper du själv om du vill ha det. Så här står det i beskrivningen:

”Lite snack och mycket verkstad”
– om att sända live på nätet med Bambuser

Onsdag den 23/3 kl 13 i trappan på SHIP kör vi den första spontanworkshopen i en serie som jag hoppas vi tillsammans kan göra hur lång som helst.

• Vi visar kort hur man gör för att sätta upp ett konto på Bambuser – och sedan gör alla det.
• Därefter berättar vi om att sända live från mobiltelefonen – och så gör alla det.
• Ta med en webbkamera så gör vi samma sak där, och ser vilken grym kvalitet vi kan få till med utrustning som inte kostar något alls.
• Till sist visar jag hur man kan göra med tung utrustning och riktiga prylar – när och om man vill ett steg till.

Massor med frågor, massor med diskussion. Vi försöker klara av det på en timme tänkte jag, men vi kan säkert fortsätta ockupera trappan om vi inte känner oss färdiga.

Givetvis kommer det att sändas live på nätet, du hittar det på jardenberg.se/live

Det är OK att bara hänga, men bäst blir det om du tar med bärbar dator, mobiltelefon (någon av de här bambuser.com/phones) och ev en webbkamera. Vill du förbereda dig så är det bara att rocka loss på egen hand, eller kika igenom allt godis på nätet, tex #allakanstreama

(El kommer garanterat vara bristvara så kom fullladdad, vi ska inte heller räkna med att det trådlösa nätet pallar hur mycket som helst. Men vi gör så gott vi kan. Eller hur?
Spontanworkshop...

BTW, bilden heter ”Sponanworkshop” och är lånad av bushtaxi – den är inte CC, men det valde jag att ignorera just den här gången;)

Stort tack till alla som inspirerar, ffa gänget på Bambuser och SocialVideo. I kiss you!

Hjälp till och sprid till alla som du tror är intresserade – dörren står på vid gavel.