Magnus Karlsson öppnar upp Smålandsposten

Nu börjar det puttra i grytan. Framsynta personer även på de mindre tidningarna börjar ta för sig och testa nätets möjligheter. Magnus Karlsson, chefredaktör på Smålandsposten skriver så här i sin blogg:

Jag tror att nätet kan hjälpa oss om vi använder det rätt. Ett led i det är att vara öppna med vad vi gör och vad vi planerar. Därför provar vi något nytt i dag. En tjänst kallad bambuser låter oss direktsända från en webbkamera eller mobiltelefon med hyfsad kvalitet.

Så kl 10.00 på måndag morgon kan du knalla in på smp.se och vara med om att planera upp nöjessidorna tillsammans med folket på Nöje och Galej.

Bra så Magnus. Första skåran i kolven. Jag har ju tidigare slagits hårt för att vi ska ta steg i riktning mot ”The transparent newsroom” som Spokesman Review visat vägen för, och det gör mig glad att det äntligen börjar röra på sig. Det har tagit tid här hemma, man har häcklat SVT:s öppna redaktion och gräsrötterna har inte tagit initiativet utan väntat på att det ska hända något uppifrån. Nu sätter Magnus förhoppningsvis ut en ny riktning. Vem hänger på? Och vem tar rygg på Birmingham Post i nästa steg – när ser vi den första tidningen som förstår att använda microbloggarna? Är du journalist och osäker, kolla en sökning på Poynter efter Twitter. Det händer saker…

Precis som man kunde hoppas får Smålandsposten uppmärksamhet för det här. Många bloggar på knuff (tex SameSameButDifferent, Gunnar R, Networkers, Reportagebloggen), och Medievärlden har också plockar upp det. Fler lär det bli imorgon…

8 thoughts on “Magnus Karlsson öppnar upp Smålandsposten”

Leave a Reply