Mitt Helsingborg (och mitt liv som ambassadör;)

Sedan 2003 har Helsingborg varit min hemstad. När jag flyttade hem till skåne var siktet inställt på mitt gamla Malmö, men ett uppdrag på HD kom i vägen. När jag sedan träffade kvinnan som kom att blir min fru fick jag väldigt klart för mig att kvinnor från Helsingborg flyttar man inte på. Nu bor vi i magiska Ramlösa brunnspark och mina känslor för den här staden är överväldigande. Även om det stundtals är ”tough love” från min sida så har tydligen staden uppfattat att den har vunnit mitt hjärta. Och att den vill uppmärksamma det. Idag blir jag vald till en av fjorton Helsingborgsambassadörer. En fantastisk ära. En milstolpe. Ett mål jag inte visste jag hade.

Så här beskriver man uppdraget:

”Helsingborgsambassadören ska medverka till att placera Helsingborg på kartan och bidra till att öka kännedomen om staden, skapa en positiv bild, stärka varumärket Helsingborg och bredda stadens kontaktnät.

Ambassadören ska ha någon form av anknytning till Helsingborg, boende här eller utflyttad spelar ingen roll, en positiv inställning och genuin känsla för staden samt en vilja att förmedla denna till andra. Vi söker ambassadörer med ett starkt varumärke och ett stort nätverk som har möjlighet att nå ut med Helsingborg i många olika forum. Ambassadörskapet är ett oavlönat hedersuppdrag som görs inom ramen för personens ordinarie sysselsättning. Personen ska ha möjlighet medverka i olika aktiviteter där Helsingborg marknadsförs”

Lite torrt kanske, men kolla på listan så förstår ni mer hur man har tänkt, och hur stolt jag är över att vara en i gänget.

Alexander Karim Skådespelare
Ann Wilson Programledare/Dansare
Caroline Seger Fotbollsspelare
Diddi Kastenholt Musiker
Eric Saade Sångare
Joachim Samuelsson Entreprenör
Joakim Jardenberg Internetdebattör
Johan Wissman Friidrottare
Johanna Larsson Tennisspelare
Linda Bjernstål Entreprenör
Nic Schröder Skådespelare/Programledare
Ola Lauritzson Författare, GI-expert
Robert Lillhonga Regissör
Tina Nordström Programledare/Matkonstnär

Nästa mål? Att bli konsul, så klart ;)

1 thought on “Mitt Helsingborg (och mitt liv som ambassadör;)”

Leave a Reply