Mötesanteckning: jacka upp kulturen

Anteckningar från ett kul möte, en del av att digitalisera upp hembygden. Testar den här formen av braindump, enligt modellen bättre att skriva något än att inte skriva något alls… Jag kommer att ta mig mer friheter med mina pro bono-uppdrag framöver. Mötesanteckningar ftw, det borde addera värde för alla även om det är rufft i kanten.

– – –

Kul möte idag. Jag blev själv förtjust i mina tre spontana principer för det här upplägget

 1. Sprida kulturen
 2. Fylla salen
 3. Ladda varumärket

Gillar att vi så snabbt kunde avfärda tanken på det här som en betaltjänst. Fri kultur. Tjoho! Låt oss hålla tekniken lika enkel och snabbt komma till skott.

Jag kan återkomma med fler länkar sedan, men helt kort.

Distribution: Bambuser
Live över nätet, med bra kvalitet
Det finns säkert ännu bättre demos, men den visar på lite av kvaliteten hoppas jag (sitter själv på 3G just nu, så säker kan jag inte vara ;) Jag känner gänget och kan nog lova att det inte kommer att kosta något att köra det här med obegränsad kvalitet och obegränsat antal tittare. De gillar att göra bra saker. Klassisk musik är en bra sak.

Digitalisering/produktion: Wirecast
Lätthanterad mjukvara för att skjuta ut produktionen till Bambuser
Finns fler varianter, även för PC, men den här är battleproven. Vill ni använda något annat så får vi hitta någon som kan det. Jag ser framför mig en setup som bygger på att man i princip bara kan trycka på en stor grön knapp för att allt ska gå igång i en enkel webcast. Sedan kan man göra mer utöver det, om tillfälle ges. Men det ska finnas ett GRYMT enkelt utgångsläge.

Kameror: Logitech
Enkla webbkameror, ett bar startläge
999 kr ;) Ni behöver en två-tre sådana och en massa USB-kabel.
Vill man sedan skulle man kunna köra en följekamera uppifrån mixerbordet också. Säg att ni får en ok kamera för kanske 10K. Vidare från det finns inga begränsningar, men simma lugnt…

Mickar: Zoom H2
Finns flera varianter.
Er hemmaplan, men jag är kär i kvaliteten från den här micken. Keep it simple. Givetvis är grunden annars att vi jackar in Wirecast i ert befintliga ljud-setup. Men jag är van att planera för undantagen.

Hjälp: Björn Falkevik
Mr ”online video” i Sverige. Han fixar biffen
Men jag måste vara med och hålla i honom. Han kan allt om lowkey-produktion, men drar gärna iväg mot för avancerat, för dyrt – bara för att det är kul. Han är grym, jag tror vi kan locka ner honom till hbg för setup, och en dag räcker säkert för att få det på plats. Återkommer om pris om det blir aktuellt.

I övrigt behövs bara en grym, stabil, internetuppkoppling. Ligger ni på stadsnätet?

Grädde på moset:

 • En utvecklingsblogg som beskriver det här arbetet från nu och in i framtiden. Börja bygga buzz.
 • All vidare kommunikation i kollaborativa verktyg. Jag kan fixa om ni är på.
 • Jag vet att Hans Nelson ev är intresserad av att sända Frukostklubben live också. Ett JV?

– – –

Yo, bloggläsare, vad säger ni om formen? Kan man göra så här – rakt av utan sammanhang och annat fluff? Ger det något eller blir det för mycket brus och för lite signal?

4 thoughts on “Mötesanteckning: jacka upp kulturen”

 1. Man kan absolut göra så här! Öppna upp utan att alla vet sammanhanget. Man kan närma sig detta associativt för att sedan skapa sammanhang…
  Klas W

  Reply
 2. Det intressanta tycker jag är att ta del av vilka verktyg du använder, och kopplat detta till mer strategiska principer. Som du gör i detta inlägg. Det ger mer än ett inlägg av typen “dessa verktyg använder jag för en livewebbcast” Typ

  Mkt läsvärt

  Har du användt realdirecotr något? Av eller på? (jag har bara gjort smågrejer med det men tycker det funkat bra)

  Reply

Leave a Reply