När ett litet m gör hela skillnaden

Expressen publicerade ett kul språktest som gick ut på att avgöra hur bra man är på skånska. Självklart fick jag full pott. Men det här handlar om något helt annat. Det handlar om att översälja…

När jag klickar in på länken möts jag av en sida som ser ut så här:

www
Lyckas du ens se frågesporten där inne i mitten? Känns det som en speciellt angenäm upplevelse? Och för varje gång du svarar på en fråga laddar hela sidan om – alltså hela den här omgivningen av banners, puffar, en helt orelaterad video-annons, etc. It’s a mess.

Jag är inte dum eller oförstående, jag förstår hur man har landat i det här. Jag förstår de incitament som driver fram ett sådant här lapptäcke. Men någonstans måste någon säga stopp. Tänk efter. Gör om. Tills det sker löser vi det genom att ändra www. till m. i länken. Ändra alltså www.expressen.se/kvp/hur-bra-ar-du-pa-skanska-3558693 till m.expressen.se/kvp/hur-bra-ar-du-pa-skanska-3558693 och få en helt annan upplevelse.

m

Ledsen att behöva göra så här expressen, för det är så klart inte så ni tänkt er att vi ska göra. Men m.expressen.se vinner på alla plattformar just nu. Tyvärr.

Bildcred: cc licensed ( BY NC SA ) flickr photo shared by drakegoodman

1 thought on “När ett litet m gör hela skillnaden”

Leave a Reply