Nej, det här är ingen analys

Jag fick ett mail från en vän som undrade vad jag tycker om ”analysen” i dagens DN. I huvudledaren ”Press under press” ser vi ett traditionellt medieföretag resonera på ett traditionellt sätt. Jag vill verkligen inte kalla den en analys. De tankar man försöker formera här är i själva verket den grundläggande anledningen till att pressen är under press.

DN måste sluta se internet som ett problem, det är en möjlighet. DN måste sluta tro att de inte kan tjäna pengar på nätet, och börja jobba för att faktiskt göra det iställt. DN måste sluta tro att betalt för innehållet är lösningen, det har alltid varit distributionen an betalat för. DN måste sluta hävda att utvecklingen är ett hot mot journalistiken, den ställer bara nya krav på journalisterna. Och DN måste sluta tror att ”läsplattan” är ens i närheten av att lösa de verkliga problem som DN har att ta tag i.

Det verkliga hotet mot DN är den här sortens förenklade analyser. Gör om, gör rätt.

3 thoughts on “Nej, det här är ingen analys”

  1. Men det här var verkligen en pinsam avslutning: “Det ekonomiska trycket på tidningarna skulle också minska om läsplattor blev en succé och det gick att spara pengar på tryckning och distribution. Men där är vi inte i dag.”

    jesus christ…

    Reply

Leave a Reply