Ny Safari! Det har ju inte med windows att göra – dummer;)

Safari för Windows – och stora delar av itvärlden stämmer upp i ett gemensamt WTF?

För mig är det självklart så att det hänger ihop med iPhonen. För att kunna utveckla en gång och sedan leverera på alla plattformar från mac, win, iPhone[, löksoppa] så måste man initialt ha kontroll över exekveringsplattformen (sedan man kanske i andra ledet ändå tycker det är kul att smyga in en webbläsare i fiendeland – men det är inte huvudnumret).

Apples ADC har ökat med 200.000 utvecklare på ETT år (fortfarande relativt blygsamma 950.000 medlemar, vilket ju bara gör ökningen ännu mer avsevärd), och det vill man såklart fortsätta med. iPhonens framtid handlar ju mycket om duktiga utvecklare – och stöd för alla
plattformar.

Du trodde väl inte på allvar att Safari för windows handlade om Safari för windows (punkt).

BTW, känner du mig så vet du vad jag tycker om 37signals. Så jag blir glad av att läsa Jasons korta postning:

”This is the coming out party for web apps. We are very excited about this. These are exciting times.”

måste citera en bit till. Visst är det så här. Ibland är inte det mest framåtriktade att vara mest framåtriktad – ibland gäller det bara att vara smart…

”Wanna write for apps for the iPhone? Make them web apps that work on Safari. Done.

That is a bold idea. Very forward thinking. A whole new product with the opportunity for a whole new platform. But instead Apple chooses simple and familiar: HTML and Javascript. Tens of millions of developers already know it. Instant developer uptake and an instant batch of apps that likely already work with the iPhone.”

Det enda som gör mig ledsen är att jag inte haft tid att skriva det där omvälvande inlägget om vilket potentialt generationsskifte iPhonen kan medföra. Och vad det betyder att google ger sig in på mobilmarknaden. Förlåt mig, Morris. Jag ska försöka få det ur mig. Sak bara…

Andra bloggar om: , , , , , ,

4 thoughts on “Ny Safari! Det har ju inte med windows att göra – dummer;)”

 1. Du behöver inte be om ursäkt. Du skriver om så mycket annat ändå.
  Och, för att vara väldigt tydlig, det är bara du, jag och ett par tusen nördar till som vågar ifrågasätta mobilbranschens experter i frågan om iPhone:ens betydelse.

  Jag tycker bara att man skall leka med tanken förutsättningslöst. Tänk om iPhone:en blir en succé likt iPod:en?

  Och om så blir fallet – vad betyder det för strukturerna inom det vi idag kallar mobilt innehåll?

  För mig och mina kollegors sinnesro leker vi åtminstone med tanken att iPhone:en kan lyckas.

  Reply
 2. Du behöver inte be om ursäkt. Du skriver om så mycket annat ändå.Och, för att vara väldigt tydlig, det är bara du, jag och ett par tusen nördar till som vågar ifrågasätta mobilbranschens experter i frågan om iPhone:ens betydelse.Jag tycker bara att man skall leka med tanken förutsättningslöst. Tänk om iPhone:en blir en succé likt iPod:en?Och om så blir fallet – vad betyder det för strukturerna inom det vi idag kallar mobilt innehåll?För mig och mina kollegors sinnesro leker vi åtminstone med tanken att iPhone:en kan lyckas.

  Reply

Leave a Reply