Nyhetsförmedling 2014

Github är favoritplatsen för open source-projekt. Det är ett nördarnas paradis (i alla positiva bemärkelser som kan tänkas). Ett av dess projekt tog en oväntad – och otroligt spännande – vändning häromdagen.

Det är alltså ett av hundratusentals projekt, och det är en helt vanlig ”ticket” i systemet. Men när den ansvarige svarar upphör allt normalt.

fre5h1

Artem Genvald meddelar att han har noterat det här önskemålet, men att det måste vänta för att han har fullt upp med revolutionen. Men det slutar så klart inte där – gör det någonsin det på nätet?

Hans besked tar skruv. En skärmdump delas flitigt och han får frågor, kommentarer och massor med stöd. Och återkommer två dagar senare.

fre5h2

Det här innebär i praktiken att ett inte oansenligt antal människor som prenumererar på den här tråden kommer att få reda på utfallet av revolutionen i Ukraina via ett arbetsredskap för open source-utveckling. Inte via traditionella medier, inte ens via traditionella sociala medier. Utan via github.

Det är något både vackert och fascinerande över den tanken.

1 thought on “Nyhetsförmedling 2014”

  1. Tack bäste Joakim för att du vägleder oss i alla nya kommunikationsflöden som ständigt poppar upp, vi får se vad Github kommer att betyda för omvärlden och hoppas att det blir en bättre värld utan revolution, fientlighet och elände som följer i dess spår då vi i Sverige kliar våra huvuden i ilandsproblematiken av att hinna lära oss allt detta nya under tiden som livet passerar revy.
    Saknar mer mänskliga möten, var tog dom vägen när sociala medier med Twitter och annat tog över?
    Allt gott till dig och alla er andra som kämpar för en vackrare värld!
    -Tord c”,)

    Reply

Leave a Reply