Penetration av bärbara datorer i Europa

JupiterResearch har tittat på de europeiska hushållens tillgång till datorer. I år har 71 procent av hushållen i Västeuropa någon typ av dator och 43 procent har en bärbar dator.

Tillväxten kommer framför allt att ske bland de bärbara datorerna. 2013 kommer två tredjedelar (65 procent) av hushållen i Västeuropa ha en bärbar dator. Det är en ökning med 51 procent från årets siffra. Under samma period kommer det totala andelen datorer i hemmen bara öka med 10 procent. Från en penetration på 71 procent i år till 78 procent 2013.

penetration laptops europe

Penetrationen av bärbara datorer varierar stort mellan olika länder. Danmark ligger i topp med en hushållspenetration i år på 56 procent. Luxemburg (47 procent), Storbritannien (52 procent) och Sverige (45 procent) ligger också högt. Grekland (28 procent) och Portugal (32 procent) har lägst penetration.

3 thoughts on “Penetration av bärbara datorer i Europa”

  1. Det vore just med ett utökat och mer lätthanterligt trådlöstnätverk när man är på ex cafér, iofs jag vet inte hur sådant fungerar

    Reply
  2. Det vore just med ett utökat och mer lätthanterligt trådlöstnätverk när man är på ex cafér, iofs jag vet inte hur sådant fungerar

    Reply

Leave a Reply