Vi gillar bra saker och vi gillar de som gör bra saker. Så just nu är vi väldigt glada för att Binero har lyssnat och flyttat oss till en ny maskin. Driften har varit lite skakig. Men vi är nästan ännu mer glada för att Happy Sappy featuring Kal och Henrik sett till att vi fått en ny funktion på bloggen.

En grundläggande mekanism på webben är länkar. Jag brukar säga att den som länkat mest när han dör vinner. Ett bra komplement till länkar i löpande text är att sy ihop sig med andra via taggar, eller etiketter på lite mer svenska. Hos dagensskiva.com har man gjort det elegant, med en liten länkbox infälld i texten. Etiketterna de sätter på en postning krokas ihop med motsvarande etiketter på bloggar.se, technorati och last.fm. Givetvis en bra sak för användaren – och därför en bra sak för sajten.

Eftersom en annan grundläggande mekanism på nätet är att det är ok att låta sig inspireras bad vi Kal på Happyuser att göra en likadan till oss. Ett par timmar senare är det klart. WordPress är underbart, och ännu mer så i händerna på underbara snubbar. Det ryktas om en publikt tillgänglig variant, kanske när 2.5 satt sig. I så fall hoppas jag att vi varit med och bidragit med en slant till den utvecklingen.

Nu har min Erik installerat boxen på mindpark.se (han är en guldklimp som sitter och pysslar på skärtorsdagen). Ser det lite konstigt ut så behöver du göra en reload för att ladda in färskt stylesheet. Äpple+R på mac, Ctrl+R på PC, eller rota runt i menyerna. Så här ska det se ut.

Vi bytte också in pusha.se istället för last.fm (duh). Vi gillar pusha och tycker det vore kul om en svensk digg-klon med eget driv kunde lyfta på riktigt. Återstår för oss att städa lite i vårt taggträsk och få uppdatera vårt ”regelverk” för bloggskrivandet. Ska det här bli bra krävs det struktur och ständig utveckling. Har du fler idéer på sajter och tjänster vi borde gilla så är det bara att hojta. OK?