En av de vanligaste frågade frågorna är hur jag hanterar de sjuka mängder mail som trillar in. Här är min lösning.

Jag kallar den för gmail labels (homebrew GTD)

  • inbox töms kontinerligt, och ALDRIG gå till sängs utan att den är nollad
  • 0inbox: stuff som ska åtgärdas asap, men som inte kunde göras på mindre än två minuter
  • 2monitor: delegerade uppgifter. Kollas en gång om dagen
  • anyday: ska göras, men inte tidskritisk. Kollas en gång om dagen
  • maybe: potentiellt intressanta prylar, kollas vid tillfälle helt enkelt.

Inget system är ofelbart, så klart. Ibland växer 0inbox till över 100-200mail, det lär jag mig leva med, men senast på söndag kväll är målet att den också ska vara tömd.

Utöver det här så gäller det att ha ett bra spamfilter – Googles gmail är fantastiskt kompetent. Dessutom ska du filtrera ner alla mailinglistor så du slipper dem i inboxen. Och till sist, alla notifieringar från Facebook etc kan lätt dränka din inbox. Gör jobbet med att sätta upp filter på sådana automatmail också, det lönar sig. Jag sorterar ner dem under en label som jag kallar för ”ham”.