Sandra puffar… 20080519

* Alla pratar om Punkt Se:s nedläggning i dag. Min kommentar: det var inte direkt oväntat. Jag trodde att de skulle lägga ner redan förra året. Formatet var behändigt för mig som pendlare men som läsare valde jag ofta att tacka nej till den. En spretig redigering och ett försök att få med mycket i ett litet format gjorde den mest till en svår produkt i mina ögon. Det är alltid sorgligt när en tidning läggs ner och reportrarna på tidningnen har det inte lätt i dag. Läs vad andra tycker här, här, här och här.

* Smålandsposten gjorde i dag en Spoksman Review och bambusade nöjesredaktionens morgonmöte . Vi var många som följde sändningen och flera har också bloggat om det i dag. Fint jobbat SMP! Det hade varit roligt att se en bambusersändning från redaktionens morgonmöte också, något som jag hoppas att vi snart får se. Jag hoppas också att fler tidningsredaktioner sneglar på SMP:s goda exempel och själva börjar öppna upp sin redaktion för läsarna. En öppen kanal ut mot läsarna och mer transparans gynnas alla av.

* .me-domänerna, dvs Montenegros nya domän som de nu får efter att ha blivit ett självständigt land, går ut till försäljning i veckan. Det finns, som Niklas Olsson på Webpal berättar om, goda chanser för de sociala medierna att skaffa sig bra domäner när de nu går ut till försäljning. En god vän jobbar med att handlägga ansökningarna som kommer in av företag och privatpersoner som vill köpa domäner. Han berättar att speciellt porrindustrin är intresserad av att skaffa sig en hel bunt .me-domäner. Vad de är ute efter får ni klura ut efter eget huvud ;)

Leave a Reply