Sandra puffar… 20080715

* Sommaren är på tapeten hos många. Martin klagar på att det är dött på bloggfronten samt bland företagen, och visst märks det att det har sinat i RSS-läsaren de senaste två veckorna och att många har gått på semester. Allt är dock inte förlorat och det finns de som fortsätter som om inte juli har kommit. Vassa Eggen-Olle bloggar, Martin Jönsson tittar till bloggen ibland och vi på Mindpark är tre exempel på bloggare som skriver trots den rådande semestertiden.

Här går vi omlott i sommar och försöker hålla uppe takten. Danne ägnar sig åt att skriva ett examensjobb som handlar om hur webb 2.0 och den digitala revolutionen påverkar nyhetsförmedlingen på nätet, och han ska också fortsätta blogga i sommar. Hans kalendarieprojekt rullar dessutom vidare, om än lite haltande för att folk är svåra att få tag på. Själv tar jag hand om mina användare på rubbt.se och skriver i Rubbt-bloggen . Jag har också fått för mig att jag ska göra en bloggkarta a la Vanity Fair över de svenska mediebloggarna . Ni får hålla utkik efter resultatet som kommer att publiceras här under sommaren!

* Just att det inte händer något på sommaren är också en av orsakerna till att en utbildningsreporter på The Dallas Morning News bjuder in sina läsare att gästblogga på hans blogg. Samtidigt som det händer lite i skolvärlden på grund av sommarlov lever bloggen vidare. Det tycker jag är en ypperlig idé. Att låta de trogna läsarna/debattörerna få säga sitt istället för att låta bloggen gå i dvala under sommaren är inte bara en fin gest mot dem som är trogna läsare utan berikar också bloggen. Förhoppningsvis leder också reporterns initiativ till att fler öppnar upp ögonen för bloggen (personer som går in och läser för att just deras vän/granne/kusin/kund i salongen eller whatever skriver) och att reportern själv får ny inspiration.

2 thoughts on “Sandra puffar… 20080715”

Leave a Reply