openAds-logoEn bit ner på vår projektprio låg att kika på ett system för att minska beroende av det stora och tunga, dyra, överkvalificerade annonssystem som i princip alla mindpark-sajter använder för att skjuta ut banners. Men jag har nu fått klart för mig att kostnaderna skenar – när en enda sajt har kostnader som närmar sig 50K/mån då är det dags att agera. Det beror på en kombination av ökande trafik, fler annonspositioner på varje sida – och mest glädjande – att det börjar säljas fullt på sajterna.

Systemet som jag preliminärt intresserar mig för heter Openads och är, så klart, en open source-lösning. Jag vet att det finns en hel del användare i närheten och jag söker nu kontakt:

  • Har du positiva eller negativa erfarenheter av Openads som du kan berätta om?
  • Är du kung på Openads och vill vara med i projektet?
  • Tycker du att det finns något bättre/annat alternativ?

Det är högt tempo som gäller nu, min plan är att vi ska ha en väg framåt redan innan oktober är slut. Implementering under november så att vi från och med december bara behöver köra gamla annonslösningen (Open AdStream från 24/7 Real media) på de premiumplaceringar där det finns specifika krav.

Du vet var jag finns: [email protected]