För ett par veckor sedan fick jag tillfälle att kika in på Twinglys coola projekt – Shinobi. Så snart jag får (det är plågsamt för Mr Transparens att inte få spilla bönorna) ska jag berätta mer om varför jag gillar det. Och igår när jag jobbade mig tillbaka genom miljoner poster i Google Reader så stannade jag till en stund vid Niklas Jakobsens tankar om nya projekt.

Niklas är en skön snubbe med sköna idéer, och med nanoblogg visade han på härligt driv i genomförandet också. I den senaste posten ber han om kommentarer runt ett par av sina tilltänkta projekt och berättar också om ett par som inte lirat så bra.

Att utvärdera tankar syftande till webbtjänster är en spännande process, och jag tycker man ska akta sig för att malla det för hårt. Ofta går det snabbare att bara sätta spaden i marken och göra det, och sedan får man se vad som flyger och vad som inte gör det (men ibland behövs det en ordentlig genomlysning för att se att det inte flyger;)

Jag har flera olika sätt att tackla den inledande utvärderingen. Under hösten lär jag få anledning att återkomma till det. Men här är ett första, sjukt enkelt, flöde att smaka på.

Servicecheck - LucidChart496

De första frågorna handlar om att göra läxan. Den sista är inledningen på den verkliga processen.