Söndagscred: Kristin Heinonen och Tomas Wennström

Under en av melodifestival-kval-kvällarna satt K och jag i soffan och tittade med ett öga på sändningen från SVT. Det andra ögat, och större delen av uppmärksamheten ägnade vi åt #melodifestivalen på Jaiku. I en annan soffa, några mil söder om oss satt ett annat par och gjorde samma sak. Man kan nästan säga att vi hade en trevlig, virtuell, parmiddag den där kvällen…

För så är det med Kristin Heinonen och Tomas Wennström – man har trevligt i deras sällskap. Men inte bara trevligt. Nyttigt också. Båda är smarta, båda har bakgrund från radion och båda använder den kombinationen för att stilla en uppenbart omättlig nyfikenhet. I deras frågor ligger mer klokskap än i många andras svar.

Den egenskapen använder de flitigt i sin gemensamma podcast ”Whats Next in New Media”. Jag har haft förmånen att få vara med ett par gånger, och det är alltid fascinerande och lärorikt. En spännade mix av folk, ett väl förberett (nåja) körschema och, som grädde på moset, Kristins och Tomas proffsiga radioröster. What’s Next har också uppmärksammats av podradio.nu och är nominerade till Podradiopriset 2008 (se till att rösta den 16/5 när nomineringstiden gått ut).

Men de gör annat också. Kristin jobbarSund Kommunikation i Malmö och ser till att de, och deras kunder, har koll på nätet och sociala medier. I den rollen var hon och en liten grupp från övriga Sund på besök hos oss och fick under en förmiddag ta del av vår syn på sakernas tillstånd. Det var en härlig förmiddag med mycket bra diskussion, och efteråt fick jag höra att Kristin och Mindpark-Sandra hookat ihop och sannolikt snart kommer att synas i en gemensam blogg. Så typiskt. På ett bra sätt.

Tomas arbetar en del för startupen Polar Rose, driver egna sajten hittarecept.se och funderar nog på vad han egentligen ska göra när han blir stor. Han har en förmåga att dyka upp överallt, nu senast i Malmö under en workshop om rörlig bild inför Moving Images 2008. Så det är inte bara ljud. Och inte bara recept. Det är inte heller bara coola skins till datorer på nya Coverflow. De är båda Jack of many trades, men på ett positivt sätt.

Senast ut är att de sysslar med design också. Så när sydsvenskan ordnar med öppen designtävling för nya sajten så är Tomas och Kristin där, så klart. Men de gör givetvis inte som alla andra och skissar i Photoshop eller bygger direkt för webben. Istället låter de sig inspireras av Commoncraft och levererar sitt bidrag i form av en genial film. Många med mig tycker att de borde vinna men juryn håller inte med och bloggosfären rasar;)

Jag är helt övertygad att vi kommer att se och höra mycket av dem framöver. Internetsverige vill ha sitt smarta, mysiga, envisa, frågvisa nördpar som publicerar sig från en solig balkong i Malmö. Vi vill ha mer av Tomas och Kristin helt enkelt.

9 thoughts on “Söndagscred: Kristin Heinonen och Tomas Wennström”

  1. Tack Jocke för att du ger Tomas och Kristin den cred de är värda. Helt rätt att fånga flödet från Jaiku och de andra kanalerna. Man kommer närmare och det blir mindre ”megafon”.

    Reply
  2. Tack Jocke för att du ger Tomas och Kristin den cred de är värda. Helt rätt att fånga flödet från Jaiku och de andra kanalerna. Man kommer närmare och det blir mindre ”megafon”.

    Reply

Leave a Reply