Sova med fienden

Sedan en tid tillbaka har vi landsortstidningar på nätet haft problem med att vissa sajter utnyttjat en ful sökmotoroptimering från Hermes för att driva upp sin trafik. Det har gjort att den svenska topplistan inte sett så vacker ut.

Flera av oss ”gamla rävar” såg stora problem med det här, och även inom organisationer som citygate och företag som internetsäljarna har det i huvudsak funnits konsensus runt det olämpliga i det. Ett tag såg det ut som om inget skulle hända, vi fick inget gehör för våra argument, istället verkade det som om fler och fler övervägde att ansluta sig.

Fredrik Nygren från Kalmar har på networkers.se tagit striden på ett drivet sätt i både blogg och debattinlägg.

 • Första inlägget beskriver vad det här egentligen handlar om.
  Jag håller med Fredrik om allt här, förutom att vi just nu behöver ännu en valuta. Let’s keep it simple – det är för rörigt redan som det är. Men det är en bisats.
 • Andra inlägget bygger på Hermes svar.
 • Tredje inlägget kretsar runt ett call for action.
  Dessutom – det finns en utmärkt add-on för Firefox som gör processen enklare. Installer
  SpamReport 1.3 nu och sätt igång och använd den.
 • Fjärde inlägget behandlar vad det egentligen är för ett företag som ligger bakom Hermes.
  Efter samtal med chefsjuristen på PRV slutade det med att vi avstod från att publicera årsredovisningen i sin helhet. För nu.

och nu, till slut, förhoppningsvis en glädjens dag. Klokheten verkar ha segrat över den dåliga ekonomin.

Unten lägger ner?

Det finns fler sajter kvar, men nu är bollen i rullning känns det som. Hoppas det ska räcka så här och att UNT:ens avhopp får övriga att tänka ett varv till. Det finns fler lik i garderoben, fler konstigheter och massor med orimligheter.

Heja Fredrik, dagens hjälte!

Andra bloggar om: , , , , ,

Leave a Reply