Stockholm fattar politiskt beslut om öppen data och PSI-direktivet

ÄNTLIGEN!

Med lanseringen av den nya plattformen ”Open Stockholm” (open.stockholm.se) för delning av stadens statistik, digitala information och arkiv, rådata och mycket mer tar vi ett naturligt steg för att säkra Stockholms position som en modern huvudstad med lösningar för moderna medborgare.

Detta är den första delen i Stockholms stads strategi för att göra data tillgängliga och i stockholmarnas tjänst. Under hösten kommer vi steg för steg att utöka mängden information till företag och medborgare.

Handlingsplan för vidareutnyttjande av öppna data från Stockholms stad

Normalt sett brukar jag ju peka på stockholm som en provkarta av misslyckande på IT-området och jag hoppas verkligen att förvaltningen inte lyckas schabla bort det här också. För beslutet är det sannerligen inte mycket fel på! Titta in på open.stockholm.se (i beta sedan våren) och se rörelsen för öppen data lyfta, nu med tydlig politisk beslutskraft också.

Det är underbart att se PSI-direktivet äntligen börja betyda något, se att OpenAid kanske gjort lite skillnad på hemmaplan också och att fler gör mer. Proppen kanske äntligen är ur?

Vad säger ni, alla andra svenska kommuner? Karbonpapper?

1 thought on “Stockholm fattar politiskt beslut om öppen data och PSI-direktivet”

  1. Det låter ju utomordentligt bra! Kanske tas det fram en mängd skojiga iphone-appar t ex. Vad som kan vara kul att ha är fastighetsregister, ledningskartor (finns det fiber nära där du bor), valresultat visat på kartappen beroende på var du är o s v …

    Hoppas det går bra :-)

    http://myiphone.se

    Reply

Leave a Reply