Töser – ni missar väl inte Geekgirl Meetup Øresund?

Jag är med och arrangerar/medverkar på en hel del event i nördfacket. Den tydligaste gemensamma nämnaren är att det alltid är mest pågar på dem. Både på scenen och i publiken. Det spelar ingen större roll om de heter SIME, Travelhack, 24HBC eller Internetdagarna – alltid samma grabbiga övervikt. Jag kan bara hålla med Paulina, det är bedrövligt.

Därför är jag så glad att ett gäng fantastiska människor för ett par år sedan kickade igång Geek girl Meetup. Ett koncept som nu erövrar hela världen. Så även skåne, så klart. Förra mötet i Helsingborg har jag hört mycket gott om, och nu är det dags för ett meetup i Malmö den 19 november (#GGMO).

Men jag nås av ordet att det är lite tunnsått bland anmälningarna till Malmö. Det gör mig ledsen och orolig. Det är enormt viktigt att den här rörelsen håller ångan uppe, och att hjulen fortsätter snurra. Så hugg tag i dig själv eller i en nörd-tös i din närhet och anmäl dig direkt eller läs mer först. GGM är en av de viktigaste nycklarna till den större förändringen som den här branschen så väl behöver. Och dessutom är det sjukt kul där, sägs det. Nytta och nöje alltså. Signa upp nu!

BTW, sponsorer välkomnas också, sägs det ;) 

6 thoughts on “Töser – ni missar väl inte Geekgirl Meetup Øresund?”

 1. Några har hoppat av för att det känns fel att könskvotera bort killar. Finns en poäng i det… Hur ser killar på detta?

  Reply
  • Jag har lite svårt att se mig som ett offer i det här fallet. om ett girls only-event kan hjälpa till att få fler engagerade så är jag beredd att svälja lite sorg över att jag inte får vara med. No big deal, imho.

   Var förs debatten om det här?

   Reply
  • De låter ju helt befängt då skulle ju alla evenemang mm som riktar sig till en viss målgrupp vara kvoterande på något sätt.
   Själv röstar jag för alla knepp som finns för att få in betydligt fler kvinnor i denna mansdominerade värld och göra världen mer jämlik.

   Reply
  • Skulle gärna slippa riktade händelser helt och hållet men med den rådande situationen så känns det helt okej att köra specialgrejjer då och då. jag har svårt att se att det skulle skada i det stora hela. Hade vi varit närmare 50/50 så hade jag varit mer försiktig i det här.

   Reply
 2. Vi för en diskussion på vår fb-grupp just nu, men jag ska hålla i en session där vi kan prata vidare om det. Som jag ser det så är det helt fine med ett event som riktar sig till en viss målgrupp (tjejer) och som dessutom hålls av samma riktade grupp (kvinnliga föreläsare) men att om någon kille är intresserad av att delta på eventet skulle kunna vara välkommen.

  Då blir det jämlikt åt båda håll. För det är ju inte så politiskt korrekt att hålla i ett event där inga tjejer är välkomna.

  Reply
  • Som jag tidigare skrev i GG konferans 2011 in Making gruppen:  
   “Anledningen till varför det bara är tjejer/kvinnor denna gång i Malmö är för att vi följt tidigare koncept som Sthlm o Gbg anordnat o ingen av oss som planerar har ngn som helst erfarenhet av att rodda en GG-meetup. Man skulle kunna göra något som TED-woman där kvinnor står i fokus. Dock blir det inte så denna gång. Mest för att skapa en trevlig stämning o att man som tjej ska känna sig bekväm i en mansdominerad miljö och våga prata. Det är inte alla som gör det.”  

   Jag säger inte att vi könskvoterar ut män – jag säger bara att just detta konceptet är riktat mot kvinnor som pratar med kvinnor i en mansdominerad miljö. Geek Girls  helt enkelt! :-) 

   Om killar valt att ha en session/konferens/ träff där enbart killar varit inbjudna – absolut inga problem. Starta upp en Geek Boys!  :-) 

   Reply

Leave a Reply