Twitter blev just lite bättre

Twitter kan förslå tweeps som du kanske är intresserad av. Jag har skrivit om, och länkat till, den ny funktionen redan den 31 juli, men inser att många missat det. Så här ser det ut för mig just nu

 

Twitter / Users you may be interested in

 

Funktionen är snyggt upplagd och busenkel att använda. Klicka bara på Find People och sedan på fliken Suggestions for you. Genast hittar man massor med spännande människor att följa, och varje gång du går in har det fyllt på med ett nytt gäng.

Twitter har skrivit om det själv, och i övrigt så spekulerar hela webben i hur de gör sitt urval. Det är nog inte så märkligt. Den tittar på vilka du följer och interagerar med, vilka av de i yttre ringen som har hög klout  och aktivitet etc. Och så kryddar den givetvis med lite serendipity. Glasklart, och bara att köra på!

Enhanced by Zemanta

8 thoughts on “Twitter blev just lite bättre”

  1. Nej den funktionen är nog inte klar. Jag får värdelösa förslag och dessutom verkar den ignorera blockeringar? Ser flera i min feed som blivit upprörda eller ledsna för att personer de absolut inte vill bli påminda om dyker upp. igen.

    Reply
  2. ja du vet, en del vill inte kännas vid ex som behandlat dem illa eller stalkers osv. jag hade liknande på Facebook ett tag där någon jag verkligen inte ville vara vän med dök upp som suggested friend hela tiden. Gärna med ny profilbild också. Alla har inte bara bra sociala relationer. :)

    Reply
  3. Kan inte påstå att jag gillar den, den visar alla möjliga folk jag borde följa, Obama är bara en av dom dåliga personerna som dom tycker jag ska följa.

    Reply

Leave a Reply