Vad är #jjk – jardenberg kommenterar

Uppdatering: den 24 juni 2011 postade jag den sista #jjk i den här formen.   Den 1 januari 2012 startade jag #jjk 2012. Häng med!

Uppdatering2: Jag körde ca ett halvår med #jjk 2012, men sedan gav jag upp på Tumblr. Har inte riktigt hittat någon ny, bättre, samlad form än så jag rekommenderar att du följer mig på Twitter och Facebook för det senaste om det mesta ;)

I stort sett varje dag (normalt före kl 08.30) postar jag en samling intressanta länkar med högst personliga kommentarer. @theJennie har döpt oss som sysslar med den sorterns kuraterande till blänkare och här är en lista med en del av oss. Här är en länk direkt till alla jjk.

#jjk är en definierad twitterhashtag;) som uppfanns av @macsolve. Den kan läsas ut som ”Joakim Jardenberg Kommenterar”. Men den lever sitt eget lilla liv och förhoppningsvis är den långa versionen bortglömd snart.

Mina länkar spänner över alla områden som jag finner intressanta. Lite medier – gamla, digitala, nya, men framför allt sociala. Mycket internet och affärer. Ofta humor, nörderier och personliga berättelser som berör. Viktigaste länkarna är de som rör vårt fria och öppna internet, creative commons, framtidstron och kampen mot mörkerkrafterna. Vissa saker kompromissar jag inte med, men i huvudsak försöker jag blanda högt och lågt.

#jjk är nog en starkt bidragande orsak till att jag vann YABA 2010, som bästa medieblogg. Stolt över priset, men minst lika glad varje gång jag får höra att någon haft nytta eller glädje av det som händer här.

Jag är inblandad i en hel del bolag, och jag försöker alltid komma ihåg att skriva det om de omnämns här. Jag går inte att köpa, allt som skrivs här är mina egna och ärliga åsikter. Alltid. 100% transparens är en självklarhet för mig. Undrar du något så är det bara att fråga.

Kommentarer är viktiga för mig. Jag accepterar anonyma kommentarer och raderar aldrig något som inte bryter mot svensk lag. Däremot vill jag starkt uppmuntra till namngivna kommentarer och ett konstruktivt debattklimat. Saknar inte en mångordig policy, anser att fyra ord räcker. Hela den här sajten lyder under Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor, tänk på det om du kommenterar. Var och en är i allt väsentligt ansvarig för sina egna ord.

#jjk publiceras i huvudsak via ”Shared items with note” och hjälp av en plugin till WordPress som heter SharedItems2WP. Den funkar fint för mig, men en vacker dag ska det komma en uppdatering ;)

De enskilda notiserna går också ut på Twitter direkt, via en liten tvättmaskin hos dlvr.it. Där stuvar jag om texten lite, lägger på hashtagen #jjk och publicerar. Välkommen att diskutera på twitter också. Ibland hinner den diskussionen in i den dagliga posten också, så blir det ännu lite högre kvalitet. Tack till alla som engagerar sig.

Tack vare PubSubHubbub publiceras inläggen nästan i realtid på tex Friendfeed och ut på RSS via 2700 prenumeranter hos Feedburner. PostRank Connect är en annan spännande tjänst som bland annat levererar inläggen till Facebook.

Har jag missat något väsentligt, eller är det något jag borde göra annorlunda? Hojta bara!

14 thoughts on “Vad är #jjk – jardenberg kommenterar”

 1. Måste erkänna att eftersom jag inte följer så jättemånga på twitter så kändes klumpen av dina twitter-länkar nästan lite spammig nu på morgonen. Kanske sprida ut dem lite i tiden så att de inte tar död på varandra? En i timmen under dagen eller så… Eller också måste jag följa fler helt enkelt.

  Reply
  • Om #jjk-flödet till Twitter. Oftast kommer tweetsen att komma mer utspridda över dagen, men med en liten klump när jag gör morgonuppdateringen. Poängen är att försöka få läsarna att dels känna sig uppdaterade när det händer något spännande och klura lite på det själv, för att sedan få den samlade bilden och mina kommentarer vid morgonpubliceringen av #jjk. Vi kan väl prova ett tag och se hur det känns?

   Reply
 2. Om man får våga sig på ett lite tekniskt tips till kungen här ;)
  När du skickar ut i realtid så kanske det vore bättre med rålänken till den Reader-feed som skapar din SharedItems2WP istället för till https://jardenberg.se/
  Jag har själv gjort så att jag taggar upp vissa notes med tw eller fb. Då skickar dlvr.it bara till facebook resp twitter och skickar med länken till den taggade Reader-sidan se http://www.google.se/reader/shared/user%2F01842205129859044640%2Flabel%2Ftw?hl=sv

  Bara en tanke…

  Reply
  • Jag hade båda länkarna från början, nu har jag strukit den sista (den förvirrade, helt rätt). Jag skulle vilja länka till buzz-posten med min kommentar, men den länken får jag inte ut. Hur man än vänder sig så…

   Reply
 3. Lagen om elejtroniska anslagstavlor… Hur ser den lagen pa Facebook pages och aven ens egna profil? Galler inte tryckfrihetslagen for en blogg och dess kommentarer?

  Reply
 4. Lagen om elejtroniska anslagstavlor… Hur ser den lagen pa Facebook pages och aven ens egna profil? Galler inte tryckfrihetslagen for en blogg och dess kommentarer?

  Reply
 5. Lagen om elejtroniska anslagstavlor… Hur ser den lagen pa Facebook pages och aven ens egna profil? Galler inte tryckfrihetslagen for en blogg och dess kommentarer?

  Reply

Leave a Reply