Vardagens små glädjeämnen

On a personal note: Har börjat jobba med en gymnasieskola här i stan, och då framförallt med deras medieprogram. Ska försöka bidra med de erfarenheter och kunskaper jag har – och jag blir så klart fanatiskt engagerad direkt ;)
En sak jag kunde notera direkt var att deras webbplats, intvingad i kommunens struktur inte kändes så het, precis…
Frågade deras nya rektor varför de inte struntade i den stela it-avdelningar och kickade igång en blogg istället. Svaret kom en sen kväll, långt utanför arbetstid. Heja Mattias Carlsson. Och vilket bra svar, se själv. Misstänker att det kommer att bli mer av den här varan – foto-eleverna har redan kickat igång också.

On a more public note: Det här är verkligen ett lysande exempel på hur hela kartan ritas om minut för minut. Filborna är en kommunal skola och har alldeles säkert svårt att få gehör för sina behov inom it-området från kommunen. Men då behöver man ju inte hänga upp sig på det. Bara kör på, och jag hoppas innerligt att fler skolor har en ”Mattias” som vågar tänka utanför lådan. Go for it!

Tänk att jag skulle bli så glad av en nystartad blogg…

Andra bloggar om: , , , ,

2 thoughts on “Vardagens små glädjeämnen”

 1. Hej igen!
  Läste vidare på din blogg och måste säga att jag gillar innehållet och sättet du skriver på!
  Gillade verkligen idén med att rektorn använder en blogg för att slippa kommunens tråkiga IT avdelning. Jobbar själv som Elevrådstjänsteman på Malmös Elevråd (malmoselevrad.se) och vi har några elevråd som marknadsför sin verksamhet via bilddagboken.se (är lite som en blogg). Funderar på om man ska tipsa dem om att börja blogga och kanske rektorerna också.

  //Andreas

  Reply
 2. Hej igen!Läste vidare på din blogg och måste säga att jag gillar innehållet och sättet du skriver på!Gillade verkligen idén med att rektorn använder en blogg för att slippa kommunens tråkiga IT avdelning. Jobbar själv som Elevrådstjänsteman på Malmös Elevråd (malmoselevrad.se) och vi har några elevråd som marknadsför sin verksamhet via bilddagboken.se (är lite som en blogg). Funderar på om man ska tipsa dem om att börja blogga och kanske rektorerna också.//Andreas

  Reply

Leave a Reply