På Facebook postar Heléne Troedsson ett klipp från Metro. Troed Troedson gör en blixtsnabb och klockren genomgång av det journalistiska hantverket:

  1. Valet av subjekt i rubriken är inte slumpmässigt. Alltså – Åkesson är subjekt, mötte är predikat och Ullenhag är förvisad till platsen som objekt.
  2. Med det angivet övergår notisen till att visa att Ullenhags medhjälpare i huvudsak använde knallskott och fyrverkerier.
  3. Objektet, den arme Ullenhag ställer uppenbarligen sedan en kort fråga till Åkesson. En fråga som vi alla vet är fel från början. Inte ens Åkesson är enfaldig nog att tro att invandringen är Sveriges enda problem.
  4. Åkesson, som till skillnad från Ullenhag har en komplex världsbild svarar vänligt även även på denna nästan retoriska fråga.
  5. Artikeln är slut.

Det är den här sortens notiser och artiklar som får mig att allt mer luta mot att ”Nej, vi ska inte ta debatten med Sverigedemokraterna”. De traditionella medierna, och till stor det det offentliga samtalet, reder inte ut att hantera situationen. Eller så sitter det någon på TT eller Metro just nu som är väldigt, väldigt nöjd med hur det här kom ut.

Jag vet inte vilken tanke som är mest skrämmande.

Tack Troed för de fem punkterna, och tack Heléne för att du uppmärksammade notisen. Bilden ovan är från tidningen, på nätet finns en längre och annorlunda vinklad text