Vinnaren är….

… *trumvirvel*: Carl Johan Engvall!

Efter två veckor har vi nu korat en vinnare i tävlingen om ett nytt ord istället för “annons/annonsera” på Rubbet. Mindparkgänget gillade mest ordet “Rubbe”, inskickat av Carl Johan Engvall. Hans motivering löd:

Jag vet att ordet har sina begränsningar när det gäller att göra om det till ett verb, eftersom det då blir rubba som ju dissats redan i rubriken till huvudinlägget. Men om man använder ordet rubbe blir det härligt tvetydigt.
– Jag la in en rubbe om min cyket. Det finns en rubbe på HD. Lägg in en rubbe på YA

Det betyder då både “annons” och “rubrik”. Och det finns en klar koppling till Rubbet.

Den enväldiga juryn på Mindpark tycker att ordet “Rubbe” är bäst eftersom det har en klar koppling till sajtens namn men också är ett eget ord som inte konnoterar till något annat.

Carl Johan, stort grattis! Du har ett pris att hämta hos oss på Mindpark. Vi såg på Jaiku att du är på jakt efter pallkragar och kan fixa fram några sådana om du vill ;) Mejla eller ring, så kommer vi överens om hur vi gör med utdelningen av ditt pris och om det blir några pallkragar eller inte.

Är det så att vi senare bestämmer oss för att använd ordet “Rubbe” istället för “annons” på rubbt.se kommer Carl Johan Engvall också att få Joakims pris, en iPhone 16GB, med posten.

5 thoughts on “Vinnaren är….”

  1. Jag förstår vad han menar. I tidningens pappersvärld kallas rubrik för rubbe. Och säg att du lägger in en “annons” som handlar om att en cykel säljs till en billig penning. Då kommer den “annonsen” antagligen ha någon form av överskrift, eller inledande rad om vad den handlar om – en slags rubrik. Således finns den en rubbe. I denna rubbe/rubrik står att uttyda vad som är till salu. Och eftersom den ligger på Rubbet är det självklart att det handlar om en gratis”annons”/rubbe på Sveriges modernaste köp- och säljsajt.

    Reply
  2. Jag förstår vad han menar. I tidningens pappersvärld kallas rubrik för rubbe. Och säg att du lägger in en “annons” som handlar om att en cykel säljs till en billig penning. Då kommer den “annonsen” antagligen ha någon form av överskrift, eller inledande rad om vad den handlar om – en slags rubrik. Således finns den en rubbe. I denna rubbe/rubrik står att uttyda vad som är till salu. Och eftersom den ligger på Rubbet är det självklart att det handlar om en gratis”annons”/rubbe på Sveriges modernaste köp- och säljsajt.

    Reply

Leave a Reply