Yelp lanseras i Sverige – intervju med Miriam Warren (video)

[Miriam Warren från Yelp – numera också yelp.se –  är verkligen skicklig och intressant, som många av er noterat. Vill bara betona att det är helt ok att bädda in, bearbeta eller använda klippet fritt. CC BT FTW]

Den bästa middag jag någonsin ätit i London var på en rekommendation från Yelp. I NYC och SF har den pekat mig rätt många gånger. Och nu lanseras Yelp, rekommendationstjänsternas moder, i Sverige.

Jag fick träffa Miriam Warren, VP of European Marketing, för ett samtal om Yelp i stort, deras storhet (användarna), deras lansering i Sverige (it’s all about fika) och vad tjänsten betyder för dig som business owner (be honest and do good shit;). Se vårt samtal, mer fakta följer under klippet.

Från och med ett par minuter efter midnatt, natten mellan onsdag och torsdagen den 15/3 2012 finns sajten och appen svenska, och det är bara att börja yelpa. Nu är det också möjligt för oss som driver business att gå in på biz.yelp.se och fila till våra listningar. Mot slutet på videon leverar Miriam sina bästa tips.

Vad betyder då det här för existerande tjänster som Reco och Rejta? Well, juryn är väl i allra högsta grad ute i den frågan. I samtalet öppnade Miriam för att det på sikt kan komma att bli tal om lokala samarbeten. Kanske blir det här det stora breaket för Reco, äntligen en exitmöjlighet?

Ett större problem än den lokala konkurrensen är nog att det är en annan värld idag än när Yelp grundades 2004. Företag som Foursquare, Google och kanske till och med  Facebook är med och slåss på den globala marknaden. Men ändå har Yelp fortsatt gå bra och leverera värde, även på de nyare marknader man klivit in på. Och tron på företaget finns absolut, det visar den lyckade börslanseringen för bara två veckor sedan. Yelp har något speciellt i sitt tajta community. Frågan är om det går att bygga upp det från noll i Sverige 2012, när alla redan hänger på Facebook…

Anyway, lägg till mig som vän på Yelp. Let’s get this party started!

Mer om Yelp kan du läsa på Crunchbase. Om lanseringen kan du även läsa i Dagens mediaInternetworldGP och Ajour. Men det är bara här du kan höra och se Miriam berätta själv ;)

11 thoughts on “Yelp lanseras i Sverige – intervju med Miriam Warren (video)”

 1. I min androidtelefon så använder jag Google Play (På svenska Play Butik [sic]) och där får man upp en text om Yelp. Eftersom första intrycket är viktigt så kanske du kan hälsa Yelp att byta “Yelp för iPhone” till “Yelp för Android”. :)

  Reply
 2. Intressant! Tack! Håller helt med om öppettider. Absolut en av de bästa funktionerna med Yelp.

  Reply
 3. Man måste verkligen imponeras av Miriam. Jag har hört folk som träffat henne försöka förklara hennes energi, och i din film känner man den.
  Och hennes sätt att förklara varför omdömena behövs är verkligen någonting jag avundas henne.

  Reply
 4. Konstigt ingen kopplar ihop Yelp & Apple. Siri utan Yelp blir ju ganska meningslöst. Apple kommer ju säkert rulla ut Siri i andra länder och med tanke på antal iPhones i Sverige så kommer ju det vara en viktig komponent. 

  Jag litar med på Reco än Rejta idag tex. Yelp känns som de kommer in för sent. Skall bli intressant och se utvecklingen!

  Reply
  • Det bästa med Yelp vs Reco och Rejta är ju den mobila upplevelsen. Yelp är snabbt, simpelt gränssnitt utan massa skrikande färger och grafik. Fungerar ruskigt bra jämfört med de sega upplevelser jag har av Reco och Rejta.

   Reply

Leave a Reply