#005 av #blogg100 – alla twittrare på en lista, och världens generösaste videobolag

Dag fem av #blogg100 och jag är fortfarande sänkt. Så det blir kort idag också. Men utöver dagens PDF-rapport har jag strålande nyheter för alla Twitter-junkies.


Här finns en twitter-lista med alla #blogg100-bloggare. Jag ska återkomma senare till hur vi gjorde för att sätta ihop den, men redan nu vill jag tacka @LinaRudin och @manne för en fantastisk insats. Det saknas förmodligen namn, vi har bara lyckats lokalisera strax över 250 bloggare, så maila, twittra eller kommentera här så lägger jag till dig. Framöver kommer jag också visa hur man kan använda den här listan till att göra roliga saker med, så stay tuned.

Föresten, på twitter heter jag @jocke, följ mig gärna samtidigt som du prenumererar på listan ;)

7843655634_c59c12a31e_o

Dagens #featuredblogger är inte en person utan ett helt gäng fantastiska människor. Jag vågar lova att ingen har gjort så mycket för utvecklingen av online video i sverige som gänget på FKDV. Med Björn Falkevik och Robin Danehav i spetsen har de etablerat en miljö som även låtit oss komma att älska Petter Karlsson, Sara Fritzon, med flera – och nu senast en av mina stora idolerLukasz Lindell.

De har alltid varit enastående frikostiga med sin kunskap, i vardagen, men också i specifika projekt som ”alla kan streama”. Och nu kommer de att ge oss hundra inlägg med komprimerad och alldeles ovärderlig kunskap om video och webben i skön kombination. De fyra första posterna har handlat om landningssida för livesändningar, presentationsflöde, varför du ska posta enkla filmer ofta istället för tvärtom och tekniknörderi om H265. Helt makalöst bra. Priceless.

34 thoughts on “#005 av #blogg100 – alla twittrare på en lista, och världens generösaste videobolag”

  1. Hej, tror inte jag kunde hitta mig på twitter-listan: @FrauFurtenbach :) Mvh Karolina Furtenbach

    Reply

Leave a Reply