Enligt DN ska SVT inleda samarbete med youtube. Inte en dag för tidigt, NRK och BBC har ju redan visat vägen. Hoppas nu bara att man tar ett rejält grepp, löser upphovsrättsknuten och verkligen ser till att gasa. Ut med allt egenproducerat – inget att tveka om.

Finner till min förvåning att jag för en gångs skulle inte är överens med kloka Beta Alfa

Själv tycker jag att de inte borde stirra sig blinda på hajpade YouTube. De borde anamma grundidén och låta folk bädda in tv-klipp direkt på sina egna hemsidor och bloggar. Mer decentralisering, kanske i egen regi.

Håller inte alls med. Tycker tvärtom att det är lysande att inte alla känner att de måste uppfinna samma sak om igen. Mashup är modellen, och när nu youtube redan har hela verktygslådan på plats för att hantera precis det som Beta Alfa efterlyser – varför ska svt lägga krut på att uppfinna hjulet igen.

Fler skomakare borde bli vid sin läst och jag driver så hårt jag kan på min kant. De svenska medieföretagen måste bli bättre på att dra nytta av alla de möjligheter som finns i en ”mashuppad” värld. Några få exempel på sådan teknikfest från hd.se:s utvecklingsblogg. Många fler finns, men det viktigaste är att gå från tanke till handling.

Ett schysst exempel: efter varje HIF match får hd.se-läsarna sätta betyg på spelarna. Lösningen är hämtad från fria verktygslådan Zoho, och funkar hur bra som helst. 450 röster, ingen har klagat på att det inte är en egen eller inköpt lösning. Mashup is the shit. Så heja SVT!

Mer läsning:

Andra bloggar om: , , , , ,