Citygate forum 2007

Än så länge är det tomt på scenen. Men snart är det full aktivitet. Citygate forum är sannerligen inte årets hetaste event, men det är en fantastikt mysig känsla här. Det är lite som ett landsortspressens ”vem är vem”. Alla är här, typ. Och det finns alltid guldkorn bland talarna. I den mån det kommer fram något intressant kommer jag att uppdatera bloggen efterhand. Programmet finns här

Anlände tidigt, och har suttit här och försökt jobba en timme. Men det är inte lätt. Polopoly, Escenic och Mobiletech är som hungriga vargar. Och då har det alltså inte ens börjat än.

Det tog en bra stund in på eftermiddagen innan det kändes lönt att skriva något. Björn Jeffrey var bra, såklart, men det var väntat. Mer oväntat var hur bra Thomas Mattsson var. Körde en bra och balanserad preso om Expressens webbsatsning, med fokus på de lokala sajterna. Jag hoppas kunna länka till hans presentation sedan, för den innehöll en skön insikt i hur de resonerar. De har en bra och väl underbyggd strategi och plan för sin lokala satsning. Tex, de gör regelbundna marknadsundersökningar för att benchmarka mot de gamla lokala sajterna. Det brukar falla ut till att de får ungefär lika bra betyg. Intressant och viktigt för oss.

Men framförallt sa han, med emfas:

”webbtv på nätet handlar om inslag, sändingar är helt kört. Det är bara gamla journalister som vill ha det så, för att få bygga en flashig studio”

Inslag – Sändning 3-0. Och hör se’n ;)

1 thought on “Citygate forum 2007”

Leave a Reply