Dagens: Daniel pluggar, Erik är sjuk och Joakim administrerar

Åhh vad jag hatar administration. Och då har jag ändå hälsosamt lite av den varan i lilla Mindpark. Men idag gick det inte att komma undan längre. Vi har precis flyttat över all ekonomihantering från HD till Sydsvenskan och nu gäller det att få rutinerna på plats. Om jag kunde klona mig så vet jag vad den stackars reserv-joakim skulle få syssla med…

Lite snabba länkar som fångat mig

 • Dagens media skriver om att ”Corren blir gratis på Linköpings stadsnät” och det låter bekant. Jag skrev om det i TU-skriften ”Mobila visioner” redan 2005, men gick ett par steg längre. Enligt min spaning så skulle vi under 2007 få se HD i en deal med FON och göra Helsingborg till den mest uppkopplade staden i världen. Men sedan kom det mobila bredbandet och med över 600.000 sålda abonnemang i Sverige känns inte wlan så hett längre. Vi prioriterade ner det helt enkelt, det finns ju så mycket annat skoj att göra.
 • Fredrik Wass skriver på Bisonblogg om ”Skillnaden mellan ny och gammal journalistik”. Inlägget bygger på vad Isobel skrev om skillnaden mellan ”Nya och gamla medier” och jag tycker Fredriks twist är relevant. Det handlar inte om mediet – det handlar om människan. Precis som att man kan komma rakt ut från JMK och vara väldigt old school, eller 76 år och fatta precis.
 • Från O’Reillys radar snappar jag att vi måste sluta prata om webbens tillväxt som expotential. Så självklart, men jag älskar snygga grafer och lite matte-knark, så vassego: ”It’s not exponential, it’s sigmoidal”.
 • Känner ni mig så vet ni vad jag tror om Kindle. Men, säger någon, det måste ju vara en succé den är ju slutsålt. Mikael Pawlo spekulerar runt hur det kan tänkas ha gått till ”BBC går på Amazon.com:s PR-trick”. Love ya, man!

För övrigt är det väldigt tomt @Parken. Daniel är tillbaka i skolan för att avsluta sin kurs med bland annat några veckor om Marknadsföring på internet. Min gissning: han har efter en dryg månad på Mindpark mer att ge än att ta emot på det ämnet ;) Och Analys-Erik skulle varit i Stockholm på TU-möte om Unga vuxna, men är istället hemma och så sjuk att vi inte fick någon omvärldsanalys idag. Kanske också lite därför som jag kände mig manad att kasta in lite grafer på egen hand…

Skånemedia är igång med Twingly, men det har ni säkert redan noterat. Alla tre sajterna delar på tekniken så nu finns alltså twingly på Kristianstadsbladet | Trelleborgs Allehanda | Ystads Allehanda

Förra veckan besökte jag bland annat BLT i Karlkrona/Karlshamn och Barometern i Kalmar. Preson finns här (håller på och samlar ihop alla mina presentation på slideshare.net). Det blev inspirerande möte. Ffa blev jag imponerad över den verkligt spänstiga diskussionen som vi hade i Kalmar. Det gänget gjorde min lunch och kommer säkert att gunga mediesverige framöver. Äsch, det kommer alla mindpark-sajter att göra ;)
På Barren passade man på att skriva ett par rader också, och jag hävdar bland att att ”För unga finns inget offline”.

Nu ska jag snart hem och packa bagen, åker till sthlm kl 06.00 imorgon för att gå på ”Disruptive Media: Sociala medier för kommunikatörer!” – och äntligen ska jag få lyssna på Googles Maria Göth. Veckan fortsätter med onsdag och torsdag fm fulla med möten i huvudstaden. Sedan drar jag till Östersund för eftermiddag och kväll med Bosse Svensson på mktmedia och en fredag på ÖP/Maximedias annonsörsdag där jag bland annat tänker hävda att ”Internet är allt”.

amnesty-url

Författaren Carina Rydberg verkar ha vaknat på fel sida och går till öppet och märkligt angrepp på Amnesty. Och amnesty svarar, här. Men hur mycket jag än gillar den organisationen så kan jag inte riktigt förstå hur man fungerar när man accepterar ett system som ger sådana här länkar. Och att sedan inte expressen ser till att göra dem klickbara på webben är bara att skruva skämtet ett varv till…

2 thoughts on “Dagens: Daniel pluggar, Erik är sjuk och Joakim administrerar”

 1. Apropå Amnestylänkarna:

  HS.fi har ett CMS där artiklarna byter URL om journalisten går in och ändrar rubriken efter publicering. Eventuella inlänkar dör knall och fall. Man vet inte om man ska skratta eller gråta.

  Mvh Martin

  Reply
 2. Apropå Amnestylänkarna:

  HS.fi har ett CMS där artiklarna byter URL om journalisten går in och ändrar rubriken efter publicering. Eventuella inlänkar dör knall och fall. Man vet inte om man ska skratta eller gråta.

  Mvh Martin

  Reply

Leave a Reply