Idag blev jag lycklig. Visst är det stort att HD avsätter resurser för en heltidsbloggare, och jag tycker det ska bli spännande att följa Peters öden och äventyr på Helsingborgs gator. Men man har redan tidigare haft deltidsbloggare, där ffa Möller tagit plats med sina Landskronaspaningar så det är ingen sensation.

sandra_jakobSå det som gjorde mig riktigt, riktigt glad var att ett av mina mest älskade open source-projekt nu upprättar ett brohuvud. Man bygger nämligen om sin blogglösning på hd.se och satsar på WordPress. Drivande i den processen är sveriges sannolikt bästa webbredaktör just nu. Sandra Jakob upphör inte för en sekund att överraska mig med sin vassa kombination av god journalist och enastående IT-begåvning. Man hittar henna såklart på facebook, på jaiku, på chatten – och via mail verkar hon aldrig vara mer än ett par minuter bort. Snart nog kommer Sandra att upptäcka att man kan göra mer än bygga traditionella bloggar i WordPress (se tex här och här) och då får Escenic och Polopoly passa sig.

Siffrorna för hd.se/rubbet fortsätter se finfina ut. Idag hade jag ett bra möte tillsammans med både teknik och marknad på Sydsvenskan och ta mig fan om det inte verkar som vi kommer att få något på banan även med dem innan mellandagarnas byteshysteri klipper till. Julen är räddad.

Imorgon åker vi alla tre till Beyond the printed word och det kommer säkert att bli en hel del att rapportera därifrån. Däremot är det inte säkert att vi följer det vanliga publiceringsflödet. Det blir nog lite mer vilda västern över bloggandet.

En fråga – internt inom Mindpark utbyter vi ett helt koppel blogglänkar, korta kommentarer och allmänna tankar med varandra under dagen. Skulle ni vilja ta del av det, och finns det isf någon bättre lösning än den vanliga via Googles ”Shared items”? Erik håller på och gräver lite i det men tips tar vi alltid gärna emot. Kommentera loss.

Till sist. Musiken @Parken fick en boost idag. Inte nog med att Spotify äntligen lirar under Apples nya katt (det har varit de längsta åtta dagarna i mitt liv, Spotify är en farlig drog) – idag kom äntligen våra Tivoli Model Two. För den som inte vet – en enhet med reglage och en enhet som bara är högtalare. Så enkelt det kan bli. Men lite för enkelt, extrahögtalaren måste nämligen stå till höger. Det finns ingen omkopplingsmöjlighet. Gahhh. Så vill man ju absolut inte ha det. Om du hör detta, Henry Kloss, kom tillbaka och fixa.

nu-med-tivoli

Förutom att fel del står på fel plats så låter det bra.