Dagens: En blogg är född, rubbet går som tåget och felvänd Tivoli

Idag blev jag lycklig. Visst är det stort att HD avsätter resurser för en heltidsbloggare, och jag tycker det ska bli spännande att följa Peters öden och äventyr på Helsingborgs gator. Men man har redan tidigare haft deltidsbloggare, där ffa Möller tagit plats med sina Landskronaspaningar så det är ingen sensation.

sandra_jakobSå det som gjorde mig riktigt, riktigt glad var att ett av mina mest älskade open source-projekt nu upprättar ett brohuvud. Man bygger nämligen om sin blogglösning på hd.se och satsar på WordPress. Drivande i den processen är sveriges sannolikt bästa webbredaktör just nu. Sandra Jakob upphör inte för en sekund att överraska mig med sin vassa kombination av god journalist och enastående IT-begåvning. Man hittar henna såklart på facebook, på jaiku, på chatten – och via mail verkar hon aldrig vara mer än ett par minuter bort. Snart nog kommer Sandra att upptäcka att man kan göra mer än bygga traditionella bloggar i WordPress (se tex här och här) och då får Escenic och Polopoly passa sig.

Siffrorna för hd.se/rubbet fortsätter se finfina ut. Idag hade jag ett bra möte tillsammans med både teknik och marknad på Sydsvenskan och ta mig fan om det inte verkar som vi kommer att få något på banan även med dem innan mellandagarnas byteshysteri klipper till. Julen är räddad.

Imorgon åker vi alla tre till Beyond the printed word och det kommer säkert att bli en hel del att rapportera därifrån. Däremot är det inte säkert att vi följer det vanliga publiceringsflödet. Det blir nog lite mer vilda västern över bloggandet.

En fråga – internt inom Mindpark utbyter vi ett helt koppel blogglänkar, korta kommentarer och allmänna tankar med varandra under dagen. Skulle ni vilja ta del av det, och finns det isf någon bättre lösning än den vanliga via Googles ”Shared items”? Erik håller på och gräver lite i det men tips tar vi alltid gärna emot. Kommentera loss.

Till sist. Musiken @Parken fick en boost idag. Inte nog med att Spotify äntligen lirar under Apples nya katt (det har varit de längsta åtta dagarna i mitt liv, Spotify är en farlig drog) – idag kom äntligen våra Tivoli Model Two. För den som inte vet – en enhet med reglage och en enhet som bara är högtalare. Så enkelt det kan bli. Men lite för enkelt, extrahögtalaren måste nämligen stå till höger. Det finns ingen omkopplingsmöjlighet. Gahhh. Så vill man ju absolut inte ha det. Om du hör detta, Henry Kloss, kom tillbaka och fixa.

nu-med-tivoli

Förutom att fel del står på fel plats så låter det bra.

29 thoughts on “Dagens: En blogg är född, rubbet går som tåget och felvänd Tivoli”

 1. Bra tips. Jag hörde Matt Mullenweg på samma tema under FOWA i London för en månad sedan. Helt klart är att det går att skala WP till enastående höjder.

  Reply
 2. Jag har byggt flera mer “traditionella” siter med WordPress genom åren och jag är uppriktigt förvånad att det inte blivit mer vanligt. Kombinationen av “blog”-publicering och “sid”-publicering och med olika typer av mallar och plugins få det att sitta ihop snyggt är otroligt kraftfull.

  Reply
 3. Jag har byggt flera mer “traditionella” siter med WordPress genom åren och jag är uppriktigt förvånad att det inte blivit mer vanligt. Kombinationen av “blog”-publicering och “sid”-publicering och med olika typer av mallar och plugins få det att sitta ihop snyggt är otroligt kraftfull.

  Reply
 4. Vad det gäller att publicera saker ni utbyter och sparar, är inte det enklaste (och kanske mest spännande då man kan följa er i “realtid” om man vill, eller se det som ett arkiv) att se till att allt ni gör (shares i Google Reader, bookmarking i del.icio.us, kommentarer mellan er själv på items osv) kan fås som en RSS-feed som ni stoppar in i ett för ändamålet dedikerat Jaiku-konto för aggregering?

  Förresten, fel del på fel plats, blir inte det rätt?

  Reply
 5. Vad det gäller att publicera saker ni utbyter och sparar, är inte det enklaste (och kanske mest spännande då man kan följa er i “realtid” om man vill, eller se det som ett arkiv) att se till att allt ni gör (shares i Google Reader, bookmarking i del.icio.us, kommentarer mellan er själv på items osv) kan fås som en RSS-feed som ni stoppar in i ett för ändamålet dedikerat Jaiku-konto för aggregering?

  Förresten, fel del på fel plats, blir inte det rätt?

  Reply
 6. Manne, du är smart som vanligt. Dubbla negationer ska man akta sig för ;)

  Och ett dedikerat jaikuflöde var ingen dum idé – den suger vi på. Nackdelen är väl att jaikus feed-hämtning är lite skakig, vi riskerar att verkar väldigt “old news” kanske?

  Reply
 7. Manne, du är smart som vanligt. Dubbla negationer ska man akta sig för ;)

  Och ett dedikerat jaikuflöde var ingen dum idé – den suger vi på. Nackdelen är väl att jaikus feed-hämtning är lite skakig, vi riskerar att verkar väldigt “old news” kanske?

  Reply
 8. Hmm… Good point om skakigheten. Å andra sidan. Huvudsyftet är inte att ge sekundsnabb inblick (tvivlar att folk ens skulle orka hänga med er, möjligen g33ks som jag skulle palla) utan att ge transparens? Start simple, then improve, eller hur var det nu?

  Reply
 9. Hmm… Good point om skakigheten. Å andra sidan. Huvudsyftet är inte att ge sekundsnabb inblick (tvivlar att folk ens skulle orka hänga med er, möjligen g33ks som jag skulle palla) utan att ge transparens? Start simple, then improve, eller hur var det nu?

  Reply
 10. By the by, finns det möjlighet att få till en funktion för att få ett mail när någon kommenterar på en post som man själv kommenterat på? Det här är en av de få siter jag läser där jag verkligen är intresserad av att följa kommentarer på poster, men jag har aldrig grokkat hur någon orkar lägga till en uppsjö RSS-feeds för att följa kommentarer på enskilda blogginlägg. Sånt har man epost till.

  Reply
 11. By the by, finns det möjlighet att få till en funktion för att få ett mail när någon kommenterar på en post som man själv kommenterat på? Det här är en av de få siter jag läser där jag verkligen är intresserad av att följa kommentarer på poster, men jag har aldrig grokkat hur någon orkar lägga till en uppsjö RSS-feeds för att följa kommentarer på enskilda blogginlägg. Sånt har man epost till.

  Reply
 12. Möjligheterna är enorma med WordPress! Själv så bygger jag så gott som alla sidor i WordPress. Det är inte många som fungerar som en blogg, ett exempel på et är min prisjämförelsesida. WordPress rakt igenom :)

  Reply
 13. Möjligheterna är enorma med WordPress! Själv så bygger jag så gott som alla sidor i WordPress. Det är inte många som fungerar som en blogg, ett exempel på et är min prisjämförelsesida. WordPress rakt igenom :)

  Reply

Leave a Reply