Dagens: Erik är ett geni och Daniel har fått sin första länk

Jag måste säga det, min analys-Erik är ett geni. Inte nog med att han har full kontroll på statistik och idag lyckades leverera sin omvärldspostning här på bloggen åtta minuter före deadline. Han har koll på hiphop också. Från ikväll på jaiku:

Matpe (från Skånemedia) frågar:

Jag söker en låt. Den är svensk, i genren hiphop/rap och innehåller ordet “sandlådan” (texten alltså, inte nödvändigtvis titeln). Tips?

Hepp (Erik från Mindpark) svarar två minuter senare:

Någon av de här?

Fattar ni? Erik har alltså koll på en tjänst där man kan fritextsöka i svenska hiphop-texter. Förstår ni hur imponerad jag blir av sånt. Tillsammans med Mats Gabrielsson (super-webb-säljare på HD) så inser jag redan nu att Erik kommer att visa sig vara en av mina bästa rekryteringar ever.

Dagen har för övrigt varit plottrig och splittrad med bland annat:

 • Måndagsmöte med Parkförvaltningen ;)
 • Möte med coola Petra från Manifesto (ny sajt är utlovad;) i Malmö som kom upp och kollade in våra väggar. De ska stripas med sådant vi behöver påminnas om…
 • Lunch med Nils-Erik och Kristin från Länshem, mäklare som klurar på hur de och medierna ska utnyttja varandra på bästa sätt framöver.
 • Genomgång med städbolaget som ska komma till oss en gång i veckan och se till att det inte ser ut som ett studentkollektiv hos oss.
 • Planering inför nästa styrelsemöte med Mindpark, 20/11 i Malmö. Det blir ett stort möte…
 • Planering inför möte med Rubbet-gänget på onsdag. Det blir en skype-konferens så underlagen måste vara klanderfria.
 • Påbörjat detaljplanering inför nästa möte med stora arbetsgruppen den 12/11, på Grand i Helsingborg. Känns som ett nederlag att vi inte kan vara på Parken. Skickar lite taskig karma över Inredo som blåst oss på vårt bord.
 • Själv lyssnat genom 50 minuter från What’s Next, och sett att det fått lite länkar. Fredrik Wass, klok internetprofil, skriver så här vackert: ”What’s next blir bara bättre”. Kul, men jag önskar man kunde filtrera bort sin egen röst…
 • Funderat igenom en del frågor inför styrelsemötet med Made in Malmö på onsdag kväll.

Dagen har inte inneburit sista finslipningen på min presentation till Daytona sessions på torsdag. Hade tänkt hinna med det – men som vanligt… Det får bli ett projekt till före klockan nio imorgon.

valpen-lankad

Stort grattis till valpen som fått sin första länkning. Imorgon kommer han förmodligen att vara oerhört högfärdig. Men jag väljer såklart att se det som att han gått i en god skola;)

4 thoughts on “Dagens: Erik är ett geni och Daniel har fått sin första länk”

 1. Hmmm…vem är egentligen Matpe från Skånemedia? Trodde jag var ensam inom koncernen med jaiku (halvdöd visserligen).

  Undrar
  Mattias på Skånemedia
  mape.jaiku.com

  Reply
 2. Hmmm…vem är egentligen Matpe från Skånemedia? Trodde jag var ensam inom koncernen med jaiku (halvdöd visserligen).

  Undrar
  Mattias på Skånemedia
  mape.jaiku.com

  Reply

Leave a Reply