Tidningarnas kamp online, stats om sociala nätverken och en cool lur

em071030En ny rapport från eMarketer visar att tidningar och tidskrifter i USA kommer att öka sin annonsering online, som ett led av den ökade konkurrensen från bland annat sajter som AutoTrader, Craigslist och Monster. I år kommer de att lägga 540 miljoner USD, vilket är är 29 procent mer än förra året. De förutspår också att 2011 kommer siffran vara uppe i 1,3 miljarder USD.

mercurynewsBusinessWeek har en intressant artikel, “A Cautionary Tale for Old Media“, som beskriver tidningen San Jose Mercury News kamp i den nya ekonomin. Redan 1990 uppmärksammade de Internet, som både en stor möjlighet och som ett stort hot.

Fler och fler varumärken och andra företag blir mediabolag, i alla fall på deltid. Det skriver Steve Outing på Editor & Publisher som också ställer sig frågan om det finns plats för “vanliga” tidningar i framtiden.

econsultancy071030E-consultancy har publicerat sin “Social Media Briefing – October 2007” som innehåller statistik och de senaste marknadstrenderna inom sociala medier. Innehåller t ex tillväxttakten för de största sajterna från juni-06 till juni-07.

comscore071030Gian Fulgoni, skriver på ComScore’s blogg om mer siffror för de sociala nätverken. Bland annat visar han på det totala antalet unika bersökare för de sociala nätverken per världsdel och även den aktuella tillväxttakten. Även den totala tiden som användarna ägnar åt de största sajterna.

skypeknappSkype släpper tillsammans med 3 en Skypephone med möjlighet att ringa fria samtal till andra Skypeanvändare. Släpps i Storbritannien den 2 november och “coming soon” till Sverige enligt Skypes hemsida.

2 thoughts on “Tidningarnas kamp online, stats om sociala nätverken och en cool lur”

  1. Steve Outing har ställt den frågan i stort sett varje vecka i tio år nu. Nån gång kanske han får rätt….

    Reply
  2. Steve Outing har ställt den frågan i stort sett varje vecka i tio år nu. Nån gång kanske han får rätt….

    Reply

Leave a Reply