Distruptive media – reload… Part 2

Förra inlägget blev så långt så jag fyller på här efter lunchen.

Sociala medier internt – den som vågar vinner. Så lyder rubriken på Fredrik Wackås uppstart efter lunchen. Och han chockstartar genom att köra utan slides. Me like – men det är trist att inte ha tillgång till underlaget efteråt. Han kanske lägger upp en text på sin blogg sedan? Anyway, han gör det inte lätt för sig. Direkt efter lunch, framför en tom blå skärm viker han ut texten på ett ganska omständligt sätt och högläser från Cluetrain Manifesto. Ganska många citat och referenser som landar halvbra och nog hade behövt en slide för att fånga gruppen. Ett konkret tips, läs The Wisdom of Crowds, och ha det i åtanke när du bygger ditt intranät. Håller med. Fredrik varnar för elitismen som det kan medföra – när kanalen hamnar mycket i fokus på bekostnad av kommunikationen.

Johan Hedberg, ex Second Sweden, numera Early October. Pratar först Second Life och sedan Facebook. Jag lovar att sitta kvar ;)

”Jag har jättemånga slides. Måste få upp tempot. Ni får jättegärna avbryta med frågor, men det är inte säkert att jag hinner svara på dem.”

Kul! Och det menar jag. Hävdar att Second Life är heltöppet. Inte lika kul.
Nå, han är lite uppskuttad och driver lite väl hårt – men gör ju en skojig presentation. Tyvärr är det mest skojigt, och det blir lite mycket komik. Han har mycket distans till det (tex ”hela 3.500-4.000 aktiva svenskar” och ett stort leende) men varför då sälja det. För det är det han gör, säljer. Fan, jag börjar bli grumpy. Och nu över till Facebook istället. Det känns lite som om Johan ligger i linje med det som det pratas om mest just nu, och ägnar sig åt att sälja och dissa på samma gång. Jag får inte ihop det. Eller så är det bara jag som är förvirrad.

Nu, buzz. Eller heter det spinn på svenska? Gabriel Sundqvist, VD på Pronto Communications. Om word of mouth. Nyss dissades rosa bandet på facebook av Johan H, och nu ska Gabriel S berätta varför den var en succé ;) Gabriel börjar också med att berätta att han varit dedikerad till word of mouth sedan 1993. Då på SVT och verktyget hette First Class. OMG!
Konstaterar något som behöver påminnas om: word of mouth är inte bara en kul sak – utan kan faktiskt användas för att marknadsföra precis vad som helst. Jag var tvungen att ta tag i ett par andra saker mitt i Gabriel så jag länkar till underbart bra sammanfattning här hos researcher.se. Kanon. Tack för det.

Maria Göth, PR-chef på Google Scandinavia. Sök som en del i PR-mixen heter hennes dragning. Och jag ser verkligen fram emot det med en slags skräckblandad förtjusning. Jag älskar ju google och står upp för dem vid varje tillfälle. Kombinera det med ett mantra från tidigare idag, om att det är viktigt med fans i PR-arbetet med sociala medier. Brandfans. Förklara sedan det här ”google: how to kill a fan” som skrivits av dagens arrangör i somras. Eftersom jag är part i målet, och dessutom har talat med Maria om det här, så tänker jag inte ta aktiv del i frågestunden. Och ärligt talat, jag kan faktiskt inte kommentera det här framträdandet. Jag länkar istället när andra sagt sitt. Sorry, men jag tror ni förstår.

Oj, det blev ett hastigt uppbrott. Sorry Beata, nästa gång är jag gärna med i panelen – men just den här gången passade det dåligt. Var tvungen att rusa. Ska jag lista mina takeaways från dagen så på det djupare planet tyckte jag att Alexander och Eric från Trustmojo/SoundCloud hade mest att ge. Ska vi lattja med sociala medier så måste vi vet vad vi sysslar med på riktigt. I synnerhet om det står PR/Kommunikation på visitkortet. På det mer konkreta planet tycker jag att Annika gjorde verkligt bra sammanfattningar. Fler bullets till folket, så kanske det blir lite action.

Nu ska jag avrunda min sittning med Morris, det kommer lite mer sedan, bland annat en ljudfil om den håller måttet. Kramas i trafiken.


Gott om bloggare här, har inte hittat alla än bara (krokar på blogglistan även på det här inlägget). Häng med:

8 thoughts on “Distruptive media – reload… Part 2”

 1. Hej Jocke!
  Tack för att du kom och skapade om folk lite grann, och inte minst livebloggade och var så aktiv på jaiku.
  Jag bjuder på lunch nästa gång du är i stan!

  Reply
 2. Hej Jocke!
  Tack för att du kom och skapade om folk lite grann, och inte minst livebloggade och var så aktiv på jaiku.
  Jag bjuder på lunch nästa gång du är i stan!

  Reply

Leave a Reply