Fem mediehus och två smarta killar från Uppsala

Redan innan ”alliansen” fått ett namn, och redan innan vi egentligen hunnit samla oss är det dags att börja rocka. De senaste tre dagarna (inklusive en helgdag) har jag fått se en glimt av hur bra det kan komma att fungera i det här samarbetet. Korta beslutsvägar, mod, mycket engagemang och stort förtroende har gett oss en färdig avsiktsförklaring att på rekordfart bygga lokala varianter av grannar.se.

De 1 juli förändras förutsättningarna för hushållsnära tjänster radikalt. Det är ingen kvalificerad gissning att det kommer att leda till ökad efterfrågan, i synnerhet lokalt ökad efterfrågan. Det kommer bli omskrivet i den lokala pressen, en snackis på stan och småföretagandet kommer kräva ökade marknadsföringsmöjligheter. Självklart ska vi då finnas med och leverera en modern och bra tjänst för att smörja maskineriet. En kombination av vår kunskap om den lokala marknaden och den seriösa tjänst som Johan och Göran byggt upp på grannar.se framstår som en självklarhet. Relativt enkelt hopskruvat till en början, sedan får vi se var det slutar. Vi ska vara klara till den 1/7. Kolla kalendern, räkna in lite midsommar och någon söndageftermiddag på stranden – så ser du vilket tempo det handlar om. Vi kommer få kapa några hörn för att nå fram, men det har vi ju gjort förr…

Nu börjar det roliga men tuffa arbetet med implementeringen ute på alla webbarna. Här kommer det att bli läge att nämna många kämpar framöver, men redan nu tror jag ni vet vilka ni är (eller hur Anders, Sören, Mathias, Jörgen, Daniel mfl). You rock!

Dalademokraten är redan där och – jadå, jag vet att dn.se är på g att släppa en liknande lösning. Men det är långt mellan stockholm och ystad. På många sätt…

Andra om samarbetet:
Networkers.se: Tidningsallians förmedlar hushållstjänster
Dagens Media: HD och DN börjar med Grannar
Medievärlden: HD och DN bygger grannar.se lokalt
E24: Blocket får ny konkurrent
IT24: HD startar konkurrent till Blocket – alla annonser gratis


Andra bloggar om: , ,

12 thoughts on “Fem mediehus och två smarta killar från Uppsala”

 1. Tack för kommentaren om layout, kändes lite otippat ;)

  Och micke – taggar funderar vi på, men det är inte helt uppenbart hur det ska göras om det inte ska riskera att försvåra istället för förenkla.

  En kul variant vore att egentligen ta bort kategorierna så som de ligger idag och bara jobba med taggar istället. Ett taggmoln blir isf startläget för navigeringen.

  Reply
 2. Tack för kommentaren om layout, kändes lite otippat ;)Och micke – taggar funderar vi på, men det är inte helt uppenbart hur det ska göras om det inte ska riskera att försvåra istället för förenkla.En kul variant vore att egentligen ta bort kategorierna så som de ligger idag och bara jobba med taggar istället. Ett taggmoln blir isf startläget för navigeringen.

  Reply
 3. Det borde funka om man bara tillåter 4-5 taggar, och kallar “taggar” för “nyckelord” eller något passande samtidigt som man kort beskriver dess innebörd med både text och ett exempel.

  Man får testa sig fram och se efter hur personerna beter sig för att sedan kanske skita i kategorier överhuvud taget.

  Något som är viktigt är en välutvecklad sökmotor kan jag tycka, annars lär det inte funka så smidigt för oss som inte gillar att glo på saker vi inte är intresserade av.

  Reply
 4. Det borde funka om man bara tillåter 4-5 taggar, och kallar “taggar” för “nyckelord” eller något passande samtidigt som man kort beskriver dess innebörd med både text och ett exempel.Man får testa sig fram och se efter hur personerna beter sig för att sedan kanske skita i kategorier överhuvud taget. Något som är viktigt är en välutvecklad sökmotor kan jag tycka, annars lär det inte funka så smidigt för oss som inte gillar att glo på saker vi inte är intresserade av.

  Reply
 5. OKI, vi tar taggarna ett varv till. När det gäller sökningen finns lite info om hur vi tänkt här:
  hd.se/rubbet/tips/

  Principen är “simplicity is king” och “features comes second”. Vi håller ett öga på hur folk söker och har målsättningen att hela tiden skruva vidare. Aktivt arbete med sökmotorn, helt enkelt. Så berätta gärna vad du saknar. En aktiv diskussion om sökningarna finns här:

  http://www.networkers.se/2007/06/s-kan-blocket-utmanas-av-rubbet.html

  Reply
 6. OKI, vi tar taggarna ett varv till. När det gäller sökningen finns lite info om hur vi tänkt här:hd.se/rubbet/tips/Principen är “simplicity is king” och “features comes second”. Vi håller ett öga på hur folk söker och har målsättningen att hela tiden skruva vidare. Aktivt arbete med sökmotorn, helt enkelt. Så berätta gärna vad du saknar. En aktiv diskussion om sökningarna finns här: http://www.networkers.se/2007/06/s-kan-blocket-utmanas-av-rubbet.html

  Reply

Leave a Reply