Gratis är inte samma sak som att inte betala

Man pratar om ”Generation Free”, om att kidsen inte vill betala för sig. Man ställer till med rättegång som allt mer liknar en fars, och som nog är det mest kontraproduktiva rättighetsindustrin kunde ägnat sig åt. Och mitt i detta får vi ett levande bevis på att hela deras argumentation är trasig.

wallis

När den åtalade sidan ser något som den är beredd att betala för, så är det inget fel på betalningsviljan. Sajten ”Vi som tackat Wallis” belyser precis det som Wallis försökte säga i rätten. Pengarna finns där, men man kan inte tvinga dem av folk längre. Visa dig värdig, leverera något värdefullt, så får du betalt. Vare sig du ber om det eller inte…

Lite fler länkar:

För egen del ser jag mig varken som pirat eller tillhörande gratis-generationen. Men jag gillar raka ryggar och sunda resonemang så jag skickade över ett kiva-certifikat på $100 till Wallis. Det kändes som ”a decent thing to do”, och jag tror det är där en av nycklarna finns för framtida affärsmodeller. Be good.

3 thoughts on “Gratis är inte samma sak som att inte betala”

Leave a Reply