iPhone 4S, Bambuser, ljud och kanske en liten bugg

Det lär väl inte komma som en överraskning att jag är ett stort fan av Bambuser och allt fantastiskt som den tjänsten öppnar för. Så en av de första saker jag alltid gör när jag får en ny telefon i handen är testa hur bra live vi kan göra nu då. Jag kan nämligen inte låta bli att fascineras över vilka gigantiska kliv den här tekniken tar, precis hela tiden.

Självklart, på skakiga uppkopplingar och med äldre lurar så blir det mindre bra – men redan där måste vi börja diskutera kvalitetsbegreppet. Om alternativet är att inget alls blir sänt, så är givetvis Bambuser ett stort kliv framåt. Och att det finns en demokratiskt sprängkraft märks om inte annat på hur regimer är snabba att blockera, till och med på nära håll

Men nu gällde det teknik. Klippet nedan visar min allra första testsändning med Bambuser och iPhone 4S. Alla inställningar i Bambuser är inställda på max kvalitet och jag sitter på snabbt wifi. Förutom att det är mörkt i rummet och att jag ser ut som jag gör;) så är det bra förutsättningar.

Notera att skärpan fladdrar, eftersom jag inte låste den – mitt fel. Men notera också hur ljudet kommer ur sync när jag jackar in headsetet (ca 1 min in i klippet). I övrigt är kvaliteten strålande. Så jag testar med den vanliga kamera-appen för att se om samma sak händer där.

Nope. Verkar funka. Så då är sista kontrollen om Bambuser har problem med headset, eller om det bara är något som händer maa inkopplingen under sändning. Här har du svaret.

Så, för att sammanfatta. Förmodligen en bugg – antingen i iPhonen eller Bambuser, så bestäm dig för extern eller inbyggd mick innan du börjar sända. Utöver det: GRYM kvalitet. Jag dubbelplushjärtar iPhone4 och Bambuser. Tanken svindlar på vart tekniken för oss. Och vi får inte glömma att låta oss förundras

2 thoughts on “iPhone 4S, Bambuser, ljud och kanske en liten bugg”

Leave a Reply