1. Samhälls- och särintresse går inte nödvändigtvis hand i hand
 2. – Se upp med Netopia.

 3. Which Social Network Is Right For You? [Lifehacker Explains]
 4. – Jag är lite av an matris-knarkare också. Här är en bra genomgång till. Jag tror den kommer att bli väl använd i olika sammanhang när skillnader ska förklaras.

 5. 20 Instant Upgrades to Make Chrome Better than Firefox
 6. – Finfina Chrometips. Tänk bara på att det är väldigt olika mellan release, beta, dev och chromium vad som funkar och vad som inte funkar. Det är lite väl rörigt faktiskt. Men å andra sidan blev den omedelbart min favoritbrowser så den har väldigt mycket som talar för sig också.

 7. venomous porridge – A conversation I have every month or so
 8. – Lysande form på usability kritik: ”Website: Take a look at our menu! It’s a PDF of a screenshot of a scan of a Word document printed on a dishtowel. With fonts!”

 9. Calculate the Speed of Light by Melting Chocolate – Chocolate science – Gizmodo
 10. – Och från kommentarerna, ett tecken på att what goes around comes around:

  ”The heating effect of microwaves was discovered accidentally in 1945. Percy Spencer, an American self-taught engineer from Howland, Maine, was building magnetrons for radar sets with the American company Raytheon. He was working on an active radar set when he noticed that a peanut chocolate bar he had in his pocket started to melt. The radar had melted his chocolate bar with microwaves. ”

 11. Dear Tumblr community,
 12. – Men alltså? Vad gjorde Tumblr här? Svårt att kasta skugga över pitchfork media, frågan är ju fri, men de som styr och ställer måste ju fått ett hjärnsläpp. Den gamle ägaren är ju varken död eller tyst iaf: http://dontplayitcool.tumblr.com/post/393088179/tumblr-stole-my-domain-at-the-behest-of-a-corporation

 13. The Dropbox Blog » Blog Archive » Dropbox around the world!
 14. – Dropbox är en grym tjänst. Skulle verkligen, verkligen, inte vilja vara utan den. I all sin enkelhet har tjänsten förändrat mitt arbetssätt i grunden. Om du inte redan testar, signa upp. Här är en länk som ger mig lite cred: https://www.dropbox.com/referrals/NTMxNzQ5

 15. What Google needs to learn from Buzz backlash | Relevant Results – CNET News
 16. – Nu börjar de mer sansade analyserna av Googles lansering av Buzz komma. Jag tycker det är ett intressant case att studera. Det är jag nog inte ensam om ;)

 17. Twitter / Jimmy Wales: Google has donated $2 mill …
 18. – Och jag undrar fortfarande om Mindpark (och jag) är de enda från mediesverige som donerat till Wikipedia. Någon som vet?

 19. Nielsen: Facebook Occupied 7 Hours of the Average US User’s January
 20. – Helt otroliga siffror. Notera också att deras egna siffror (som jag alltid upplevt som osedvanligt äkta) indikerar att snittet ligger på 55 minuter varje dag. En timmes facebookande per aktiv användare och dag. Det är en kraft liknande inget tdigare skådat.

 21. Attention as a Currency and Noise
 22. – Det här gör vi omedvetet hela tiden. Budgeterar och budgeterar om. Jag tror det finns en bra poäng i att. Lyfta uppndet till ett mer medvetet plan. Skapa en struktur. Faktiskt försöka sätta en budget för hur du ska disponera din uppmärksamhet. Hade jag gjort det för ett år sedan hade minst en bok legat klar nu, det vet jag. Tål att tänkas på, som en rejäl spark i baken.

 23. Times Business Reporter Accused of Plagiarism Is Said to Resign
 24. – Förutom det ohederliga i att plagiera (utan att ge cred;) så undrar jag så klart hur dum i huvudet man får vara? Trodde han verkligen att ingen skulle märka det, i dessa tider? Till och med min grabbs uppsatser i nian körs ju genom ett program för att hitta allt för flitigt copy ’n pasteande.

 25. Hands-on with TAT's dual-screen phone concept and augmented reality app
 26. – Vännerna på TAT får lite sökarljus på sig. Det är en bra sak, och de gör bra saker. Heja!

 27. MySpace SVP of User Experience Katie Geminder Follows Van Natta Out The Door
 28. – Även om jag inte vet så mycket om de som nu lämnar Myspace är det svårt att inte ana en braindrain. Det är lätt hänt i företag som slutar vara roliga. För Myspace är ju inte litet, inte utan power, inte utan en stark ägare och inte utan pengar i kassan. Men kurvorna pekar på fel håll, huvudägaren pekar i fel riktning – och det är sannolikt inte speciellt skoj där längre. Det låter som Läget i en bransch nära mig…

 29. Träffa Matt Mullenweg, WP-girls på WP-night!
 30. – Makalöst event, eller samling av events. Bra jobbat av alla inblandade!

 31. Blaise Aguera y Arcas demos augmented-reality maps | Video on TED.com
 32. – To funny. Presentationer med små, små, glitches blir alltid bättre. Som på TEDxSthlm när Roslings dator spökade och han körde live improv. Gillar.

 33. Bacon+Turtles.jpg (image)
 34. – Haha, folk är inte kloka. Men jag lovar. Om jag någonsin får frågan om att vara med i halvåtta hos mig (en dröm) så skulle jag servera det här till förrätt. Och hålla masken, stenhårt.

 35. Sexdömd marknadsdirektör anmäler medier och åklagare
 36. – Får vi se det första Twingly-fallet här?