jardenberg kommenterar – 2010-02-23

 1. Cat Roulette
 2. – Det var så klart bara en tidsfråga…

 3. The Future Of Energy? Bloom Energy Boxes Already Power Google, eBay, Others
 4. – Väldigt, väldigt spännande. Inte minst att de redan används, det är en säker drivkraft för innovation att saker och ting lämna ritbordet.

 5. Music Industry Piracy Fears: A Historical Perspective [Image Cache]
 6. – Titta så fint. Vem fixar en t-shirt?

 7. Apparently Jason Calacanis Knows He’s Spamming – He Just Thinks It’s No Big Deal | Smackdown!
 8. – Jason Calacanis får rejält med smisk. Och förtjänar det.

 9. Dalai Lama (DalaiLama) on Twitter
 10. – Bra karma?

 11. Distimo Blog – Our Presentation From Mobile World Congres 2010 – Mobile Application Stores State Of Play
 12. – IM+ for Skype: $4.99 i för oss med äpple på telefonen, $29.99 för windows. Wow.

 13. Walmart Buys Online Video Service Vudu | Peter Kafka | MediaMemo | AllThingsD
 14. – Men alltså. Oavsett om det finns en alldeles unik teknik bakom (som det påstås), vad fan ska Walmart göra av det? Jag förstår verkligen att Vudu tar pengarna och springer men jag kan inte se att Walmart är rätt miljö för dem att växa och frodas. Apberget, anyone?

 15. Hotel Locks Defeated by Piece of Wire, Secured by Towel – Lockpicking – Gizmodo
 16. – Douglas Adams, killen med koll. (Den referensen behöver jag inte förklara, väl?)

 17. #viktklubb | jardenberg unedited
 18. – Jag är nyförälskad. I en våg. Och jag tror och hoppas att vår relation kommer att vara länge. Det här är bara ett naturligt nästa steg i transparensexperimentet – och så klart ett sätt att utnyttja grupptrycket…

 19. How Google Buzz Hijacks Your Google Profile
 20. – Buzzjacked – känns som ett modeord framplockat för att kunna rasa en smula. Jag menar, ”Marsha Collier, who was shocked […] – det är ju inte så svårt för dina användare att klicka på ”About” istället. Visst borde det kunna vara valbart vilken flik som ligger framme först. Men i dessa realtidstider är det väl inte så märkligt att Google defaultar till Buzz?

 21. Google Trends: facebook.com,facebook.se
 22. – Veckan Google Trends-graf. Det går bra för facebook.se…

 23. Hjalmar 007s it-blogg » Voddler knäckt?
 24. – What goes around comes around

 25. Isabel busar med Julia – Bolibompa | SVT Play
 26. – Hittad via @pushahett – och nu väntar vi bara på besked på hur Bolibompa tänkte här. Det MÅSTE vara gjort med avsikt och glimt i ögat, eller hur?

 27. Seesmic Web Perfects The Management Of Twitter Followers
 28. – Loic Le Meur gör ett jättejobb med sin webbapp för att köra Twitter. Jag använder den alltid vid främmande datorer istället för twitters eget gränssnitt. Och nu med en kontakthantering som verkar lämna alla konkurrenter bakom sig. Stort att någon äntligen förstår att kontakterna är en bärande del av Twitter…

 29. LukeW | Data Monday: Social, Social, Social
 30. – Måndagsdata från Luke. Inte bara purfärska siffror, men kompakt och väl sammanställt. Men det här gör mig lite fundersam: ”Twitter is seeing 50 million tweets per day—that’s an average of 600 tweets per second.”

  600 tweets per sekund – det måste ha varit innan #mel2010 startade? Titta in här nästa gång det är Melodifestivalen: http://live.twingly.com/#mel2010
  – här är förresten fler live-kanaler: http://live.twingly.com/ och här kan du analysera melodifestivalen på ett annat sätt: http://www.eventbuzz.se/seasons/2010

 31. THE Ben & THE Jerry gör Stockholm Central till en glassigare plats idag :) « The Jennie – text och tankar, webb och kommunikation.
 32. – Ibland retar det mig en smula att jag inte bor i sthlm. Jag hade garanterat smugit ner till Centralen för att träffa herrarna Ben Cohen och Jerry Greenfield.

 33. Politik är viktigt
 34. – Jag gillar hur Magnus och redaktionen brinner även för sådant som inte ger snabba cash eller billiga poäng. Ja, politik är viktigt.

 35. The next generation of ad serving for online publishers
 36. – Det har varit mycket snack om det här idag. I praktiken är det ju adjö till gamla hederliga GAM och jag är lite orolig för att det ska bli bloated och tungt som många andra system.

  Dessutom kommer man börja ta betalt. Över 90 miljoner annonsvisningar per månad och det kostar. AdSense är såklart undantaget räkneverket, man ska sannerligen inte anklaga Google för att vara tappade bakom en hiss ;)

 37. MW Communication: Förslag till utveckling av konsumentvägledningen på Twitter
 38. – Kanske inte helsåld på just de här taggarna, men jag gillar hur vi diskuterar och resonerar runt hur de ska utvecklas. Det finns en sajt för det också och det finns många tankar hos tex Chris Messina (kan inte länka just nu). Men processen är nästan lika intressant som utfallet, så hugg in.

 39. Ett historiskt ögonblick i svensk historia
 40. – Det håller verkligen på att bli en genomgripande kris. Intressant att notera att vi fortfarande är så beroende av fysiska transporter

2 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2010-02-23”

 1. Jag har också tänkt på det och irriterat mig lite på att vi kommit så kort. Eller så är det så att det fysiska mötet fortfarande är viktigt utifrån en djupt mänsklig sida av oss. Fast det vore skönare att kunna köra ett webinar hemifrån Strandh.DigitalPR HQ än att behöva åka ner till Småland just nu…

  Reply

Leave a Reply