jardenberg kommenterar – 23 Jun, 2010

 1. beer flowchart
 2. – Ett enkelt flödesschema som ligger helt rätt i tiden. Nytta och nöje i kombination. För övrigt är det mycket fokus på Almedalen nu, men idag gör jag ett avbrott för två andra projekt. Men i pauserna kommer tankarna att fara iväg till Visby…
  http://www.flickr.com/photos/jocke66/3686616949/

 3. ea_spouse: EA: The Human Story
 4. – Uppstarten av bloggen http://thestartupspouse.com/ fick hackernews att påminna om den här posten från 2004. Den kan behöva lyftas upp igen som ett avskräckande exempel.

 5. Review: Apple iPhone 4 | Walt Mossberg | Personal Technology | AllThingsD
 6. – Många tunga skribenter (se även David Pogues i NYT tex) verkar vara helt överens. Iphone 4 levererar. Och som Walter skriver här: tänk att apple inte ens fanns i mobilsfären för tre år sedan. Det är helt amazing.

 7. Google Voice Blog: Google Voice for everyone
 8. – Det här är en enorm nyhet på andra sidan pölen. Den totaldominerar techbevakningen. Och jag hade också jublat. Om det inte vore US only. Google, kom igen nu – jag behöver Google Voice

 9. Branding är ett farligt koncept
 10. – Industrialismen har ställt till med mycket. Och det är otroligt intressant hur vi på punkt efter punkt inser att vi måste börja hitta tillbaka till tiden före. Micco skriver bra här om vad det innebär för branding. Själv går jag och marinerar en långtext om vad det innebär för vår personliga identitet. Ni vet, det där med att ”vi måste skilja på vår yrkesroll och vårt privatliv”. Åt helvete med det, säger jag.

 11. Vem bär ansvaret i sociala medier?
 12. – Här blandar man verkligen ihop korten.

 13. Music Biz Wants Google To Stop Linking To The Pirate Bay | TorrentFreak
 14. – Har vi hört något från Google än?

 15. Chromium Blog: HTML5 Rocks!: A resource for open web developers
 16. – Lyssna nu på en gammal stöt som var med på den tiden då var hett: jag har aldrig varit med om ett sådant här tryck runt html. Det är helt fantastiskt. Och den här resursen är finfin http://www.html5rocks.com/

 17. Sociala Medier
 18. – Det här är ett smart gäng. Men det smartaste de gjort vara kanske inte att bildsätta ”sociala medier” med en telefonpratare. Inte för det är asocialt, inte för att det egentligen är fel. Men det förstärker kanske inte texten precis ;)

 19. Fokus
 20. – Nu gör vi så här:
  Du plockar fram din iphone och knappar in almedalen.fokus.se.
  Se till att skapa dig ett konto och logga in.
  Starta på söndag, första dagen, och rulla ner till kl 10.00. Klicka på hjärtat bredvid ”Sociala Medier Talkshow – Live och på nätet”. Se till att hjärtat blir rött. Vi älskar dig också.
  Byt till måndag, rulla till 08.30, klicka på vårt hjärta. Japp, vi älskar dig på måndag också.
  Repetera för alla dagar fram till och med lördag.
  Egentligen skulle du satt ett hjärta på oss söndagen den 11/7 men programmet sträcker sig inte så långt. Vi är de enda som är hyggliga nog att utvärdera (mp) också, som har lördagen som sin dag. Alla andra verkar smita i förtid. Antar det betyder att vi är värda extra många hjärtan?

  Cred till Fokus och Gullers Grupp (Hej Johan;) som gjort en utmärkt webapp. Ett stort rött hjärta till er också!

 21. Kjoltweet
 22. – Jag som är flitig användare av både fin- och fulsarong förstår inte riktigt uppståndelsen.

 23. YouTube – 50 Twitter Power Tips
 24. – Se den här filmen tillsammans med http://www.chrisbrogan.com/the-beauty-of-keeping-information-shareable/ Ännu ett lysande exempel på hur bra det är att hålla sin information öppen och spridbar.

 25. Living on Airbnb: Day 1 – The Airbnb Blog
 26. – Brian Chesky, en av grundarna till AirBnb som jag förbehållslöst hyllat här på bloggen vid flera tillfällen, har bestämt sig för att äta sin egen hundmat. Stort tack till @pelles som tipsade mig, via http://www.swiss-miss.com/2010/06/living-on-airbnb.html

 27. Den verkliga verkligheten
 28. – ”Jag köper att det fysiska mötet rankas högst” – det gör inte jag. No way. I konsekvensens namn måste det också ifrågasättas.

 29. dil20100622.gif
 30. – Den här dilberten ska du läsa parallellt med den här storyn: http://www.idg.se/2.1085/1.327913/sa-blev-misslyckandet-en-merit
  (och så ska du läsa The Dip, men det har jag väl tjatat om förr?)

 31. Beyond Blogging
 32. – OK, det här kan man behöva reflektera över från tid till annan. Men jag hålelr inte med om att det han listar som problem är problem på riktigt. Det rä tex inte något problem för mig att RSS inte är mainstream – för stora delar av den publiken som betyder mest för mig är RSS en del av vardagen. Jag har 3.500 prenumeranter via RSS och bara 2.000 besökare om dagen. RSS är briljant, för mig. Inte heller är det ett problem att bloggen är ”un-realtime”, tvärtom faktiskt. Etc…

  In short, jag tycker han är helt lost.

 33. Film Poster von Hexagonall
 34. – Remake av filmaffischer. Sprids som wildfire så jag säger: tack till alla tipsare.

 35. Handelsbanken släpper Android app
 36. – Udda grepp. Androidapp före iPhoneapp. Så där får man väl inte lov att göra?

 37. Headweb.com – Smygtitt på den kommande iPhone-appen!
 38. – Headweb fortsätter göra bra saker, och från en plattform som jag upplever som väldigt annorlunda än Voddler. Det ska bli spännande att se vad en av mina favoritsmartskallar – Anders Sjöman – ska kunna åstadkomma som Voddlers blivande kommunikationschef. Kan nån, kan Anders. Men det är ingen liten utmaning ;)

17 thoughts on “jardenberg kommenterar – 23 Jun, 2010”

 1. Jag, Mattias o Björn från Twingly är där sön-sön. Vi kommer o hejar på lördagen när alla andra åkt hem! ;) (och alla andra dar också förstås, kommer ni köra Twingly Live?)

  Reply
 2. Men har du nån sarong som du känner funkar i ett helt vanligt jobbsammanhang? Till fest ser man ju både en sarong och en kilt ibland, men jag är ute efter en… Moving Images-kjol!

  Reply
 3. Ser fram emot din långtext om skilja yrkesroll från privatliv!
  Jag håller med om andemeningen i “Åt helvete med det”.
  Det är också därför exempelvis tidningar borde fortsätta ge utrymme för åsikter, men sluta tycka så mycket och sätta upp smala ramar. Det går inte ihop med hur moderna journalister jobbar.
  För varför ska en reporter behöva känna sig skitig över en åsikt och uttryck som dennes chef har?
  Det skulle ju låsa reporterns möjlighet att på, kort eller lång sikt, bästa sätt framöver utföra sitt jobb – inklusive bygga sitt personliga och sin arbetsplats varumärke.
  Själv tycker jag också att det är konstigt att journalistiken – som gärna hugger när någon sitter på dubbla stolar – i så många fall (inte minst på lokaltidningar) låter ledarskribenten vara samma chef som den högsta redaktionella.
  (OBS: ang smala ramar som jag nämnde ovan. Nischat is da shit innehållsmässigt. Självklart.)

  Reply
 4. Första gången jag mötte styrelsen på HD hade jag afrikainspirerad sarong och sandaler. Andra gången hade jag skinnbyxor och MC-boots. Jag var coolare förr…

  Men jag har finsarong också, som sagt. Den är helsvart, raksydd och jävligt elegant. Kanske fel att kalla den sarong egentligen, men det var det den såldes som.

  Reply
 5. Tack för länken till mitt inlägg (och det fina omdömet).

  Apropå det där inlägget du marinerar – ligger det och drar för länge finns risken att det blir surt. Alltså skriv. Jag ser mycket fram emot det!

  Reply
 6. Ser också fram emot en längre text om att hela människan. Dra gärna lite i den historiska tråden – det finns all anledning att placera begreppet yrkesliv-privatliv i den högkapitalistiska borgerliga miljö där det hör hemma.

  Reply
 7. Sandproducenteras Riksförbund på Almedalen!

  — Så nästa gång du går på en strand, uppskattar ett timglas eller tillverkar billiga vindrutor, fundera på hur viktigt sand är!

  Möt oss på #almedalen måndagen den 5 juli kl 13.00-14.30, lätt lunch och fria drinkar serveras från 12.30. Plats Högskolan, sal C 59.

  (Egentligen från Simpsons)

  Reply
 8. På förekommen anledning: Alla som använder Powerpoint istället för alternativen är idioter. Vad säger det om dig som människa om du använder Powerpoint istället för Keynote, Prezi, Sliderocket eller @claes och min favorit – en mapp med jpgbilder och en viewer?

  “Att jag använde detta usla verktyg av slöhet bara för att itnissarna på jobbet la in skiten i min dator?”

  Alternativt: “Mina tankar är så tråkiga att jag inte ens väljer ett vettigt verktyg för att presentera dem.”

  Eller värst: “Jag behöver egentligen inte använda ett presentationsverktyg – men eftersom alla andra gör det använder jag PowerPoint…”

  Om det hade handlat om bilar hade inte försökt leverera sina idéer i en Trabant…

  Reply

Leave a Reply