jardenberg kommenterar – 24 Jul, 2010

 1. YouTube – Inför Life In A Day – What Not To Do ;)
 2. – Idag är det dags för http://youtube.com/lifeinaday – och så här ska man inte göra, alltså prata inte svenska och lattja inte med en massa filter och grejor.
  Men visst ser det lite coolt ut? Effekten heter Super8 och appen heter CinemaFXV. Filmat med iphone4, renderingen i iPhonen tog kanske fem minuter för en minuts film. Det är ok. Och det är kul.

  Lördag med K arbetandes i Vindåkra. Jag ska skriva, skriva, skriva. Love it!

 3. New York governor approves short-term apartment rental ban in NYC – USATODAY.com
 4. – Vad betyder det här för min favorit http://airbnb.com? Must investigate

 5. Finger painting on the iPad « Drawn! The Illustration and Cartooning Blog
 6. – Och, alltså, hela sessionen på tre timmar sändes live också. Via Hacker News

 7. blog.reddit — what’s new on reddit: Into the lions’ den
 8. – ”Two weeks ago, we put out a call for subscribers and it was a rousing success. One response we got was from “Digg”, a reddit-like site popular amongst Calgarians.”

 9. Åh, vilket party – Nyheter – helagotland.se
 10. – Jag har skrivit många ord till Kallis lov. Men jag är sååå lycklig att jag inte var där förra veckan…

 11. Fysik för humanister 7,5 högskolepoäng
 12. – Idag fick jag igen höra: ”Fysik? Jag är humanist.”
  http://twitter.com/stellan/status/19410541902
  Det är jag med, kallade mig ju länge för humanist med egen server. Men faktum är att det är fantastiskt bra för alla att ha grundkoll på fysiken. Så, marsch iväg och studera!

 13. Turbo.264 HD Features
 14. – Jag har hårdvarustickan och är extremt nöjd. Men har du en snabb mac så kan det här ändå vara intressant, nu när det finns i ren mjukvaruversion också. Jag gjorde ett test igår och det ser fint ut. 2-3 gånger snabbare än iMovie, även utan stickan alltså.

 15. HP Turns Its Back on Windows Phone 7
 16. – Jag förstår nej till Windows Phone 7, men jag kan inte för mitt liv begripa ja till webOS. Det är en galen värld där ute. Å andra sidan, HP som världen största datortillverkare har så klart en uppsida – men de verkligen lyckas få det rätt. Lex Apple. Men det kräver en Jobs, och vad jag vet har inte HP någon sådan…

 17. FourSquare’s Crowley on Facebook, Check-in Fatigue & the Copy Cats
 18. – Jag håller ofta med Om Malik, men sällan så hårt och så intensivt som när han säger: ”Serendipity, a near obsession of mine, is finally becoming part of start-up strategies…”
  Serendipity är inte bara ett fantastiskt vackert ord, det är också en nära nog nödvändighet i alla framtida gränssnitt mot one machine. Den dagen vi aldrig blir överraskade är den dagen vi börjar dö en smula.

 19. WordPress.org to discontinue PHP 4 and MySQL 4 support in version 3.2
 20. – Det var väl på tiden. Jag tycker WordPress gott kunde utnyttjat sin starka ställning till att lite tidigare hjälpa till att knuffa oss bort från fyrorna. PHP5 släpptes den 13/7 2004 och mysql 5 blev stabil i oktober 2005.

 21. Deepedition » Absurditeterna inom lagstiftningen
 22. – Nu läser du det här. OK?

 23. Fake femme fatale shows social network risks – Computerworld
 24. – Det här är så tramsigt så man tror nästan det är ett Resumé-knäck. Det är klart att det finns stora frågor inom det här området, men det här är ungefär lika stringent som en del av de twitter-tester som idg gjort…

 25. YouTube API Blog: A New Way To Embed YouTube Videos
 26. – För egen del är jag ju helsåld på embed.ly som jag tror är en avgörande princip för vägen framåt. Min egen implementation suger, och det är något jag tänker försöka kika på samtidigt som jag byter bort Thesis mot annat tema.
  Men det här är iaf snygg iframe-kod och rätt tänkt vad jag kan se. Men hur är det – gillar vi verkligen iframe?

 27. A little thing to help UK Online/Rewired State hackday
 28. – Åhhh, underbara Chris Thorpe. Jag undrar om han inte mer eller mindre omedvetet sätter en standard här. Han skriver:
  ”One thing that always strikes me at hackdays is how much more productive they are if there are already APIs available. It’s totally blindingly obvious. The less time you have to spend scraping, parsing, cleaning, finding out where the layout of what you’re scraping breaks etc, the better. That gives you more time to actually make things that’ll make a difference.”
  Och som en konsekvens av det så skapar han ett api till en tjänst som inte har det. Vad säger ni, ska vi kavla upp ärmarna och skapa
  regeringen-fakeapi.appspot
  scb-fakeapi.appspot
  och varför inte
  aftonbladet-fakeapi.appspot

 29. Original Pac-Man Design Sketches, Circa 1979, Surface Online
 30. – Hittar via @betaalfa ännu ett stycke samtidshistoria. Så här i retina-tider är det coolt att minnas att datorgrafik en gång i tiden kunde skapas, pixel för pixel, på rutat papper.

 31. Why Flipboard Matters
 32. – Mycket bra och klok text om Flipboard. Den försöker helt uppenbart konkurrera ut mina morgonlänkar… Men den kommer aldrig kunna lämna lika vassa kommentarer, så jag är inge orolig ;)
  “In a way, Flipboard is the opposite of TweetDeck. TweetDeck takes Twitter, and makes it more like Twitter; it’s the same idea on steroids. Flipboard takes a Twitter stream, and spits out someting wholly different. From a nearly unreadable stream of blather, Flipboard returns to you a curated short magazine, for free”
  (lite kuriosa: jag har sedan twitterboomen startade efterlyst ett verktyg som extraherar, och kurerar, länkar bland bara de jag följer. Flipboard kommer en bra bit på vägen)

 33. SEO för Blogg.se
 34. – Hjälpsamma råd för alla stackare som ligger på blogg.se. Generöst!

 35. EU-Kommissionen: Integritetsunderskottet underminerar vårt demokratiska samhälle
 36. – Den här spar vi för framtida bruk, alldeles oavsett hur kommissionen planerat det ;)

 37. Spinns Smurftips #PRofSweden
 38. – Kommentarer från en PR rockstar. Rimshot!

 39. Absurditeterna inom lagstiftningen
 40. – För ett par dagar sedan länkade jag till en salon-text som var fyra år gammal men fortfarande aktuell. Bevisat, om inte annat av den story som Niclas har i botten här. Vi måste göra något åt den här extremt sjuka utvecklingen. Vi har ett val den 19 september. Rösta PP.

 41. The Psychology of an Immature Market: Expert or not?
 42. – Jag är givetvis glad att bli utpekad som en äkta expert, och jag är så klart böjd att hålla med;) Men det som är ännu lite roligare är att texten beskriver om hur nyexperterna tar sin position: ”they exclude people conceived as threats to their status”. Varför det är kul? För att den andra äkta experten som nämns är Paul Ronge, som valde att inte ta mig i sin bok ;) Ryktet gör gällande att mitt namn till och med ströks i andras manus.

  Make no mistake, det gör mig sannerligen inte det minsta och jag hade inte tänkt ta upp det – om det inte blivit så komiskt iom den här texten.

  Jag respekterar Ronge för hans kunskap på andra områden och har inte det minsta emot honom. De gånger vi rykt ihop i bloggosfären har det alltid varit med glimt i ögat. No hard feelings alls alltså.

  Jag tycker det bästa är om alla rockar på, så hårt de förmår. Darwin rules!

 43. Is Flipboard Legal?
 44. – Som @stroemberg skriver, det här är en intressant take. Inte ny, inte otippad, men intressant. Och svaret är som vanligt: ”The company hopes that content companies like Condé Nast will be so pleased at the way Flipboard presents their content that they’ll work with the company—subscriptions and revenue sharing were mentioned specifically—instead of suing the pants off of them.”

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 24 Jul, 2010”

 1. Det kanske lät fel när jag skrev så, men jag menar att de som har volym och inflytande också har både rättighet och skyldighet att se till att vi överger gamla tekniker. Eller tycker du det är fel att vi är många som försöker använda vår leverage för att trycka bort IE6 (https://jardenberg.se/kampanjen-mot-ie6-kan-gora-skillnad/) ?

  Är också långväga med paper.li (https://jardenberg.se/b/jardenberg-kommenterar-12-apr-2010/) men flipboard är en helt annan upplevelse. Många har ju, liksom paper.li varit inne på grejen (se tex feedly för snygg RSS-paketering). Inget nytt under den solen.

  Reply
 2. Att “utnyttja sin starka ställning” för att göra något är väl inte rätt sätt. Det ska bli intressant att se om det körs något pluginspår vid sidan om för att hålla kompatibiliteten med mysql 4… php 4 tror jag blir svårt (omöjligt?) att supporta som plugin dock…

  Sen förstår jag inte hypen kring flipboard, har kört paper.li länge själv och ser bara det här som att den appas… Inte SÅ revolutionerande.

  Reply
 3. Det kanske lät fel när jag skrev så, men jag menar att de som har volym och inflytande också har både rättighet och skyldighet att se till att vi överger gamla tekniker. Eller tycker du det är fel att vi är många som försöker använda vår leverage för att trycka bort IE6 (https://jardenberg.se/kampanjen-mot-ie6-kan-gora-s…) ?

  Är också långväga med paper.li (https://jardenberg.se/b/jardenberg-kommenterar-1…) men flipboard är en helt annan upplevelse. Många har ju, liksom paper.li varit inne på grejen (se tex feedly för snygg RSS-paketering). Inget nytt under den solen.

  Reply

Leave a Reply