Zoom Q3 – den perfekta intervjumaskinen?

Ja, kanske. Det är i allt väsentligt en grym mikrofon som utrustats med en kamera. Här kan du se min första testrunda

Hos Zoom kan du läsa mer om Zoom Q3, inklusive alla specifikationer, och en sökning på Youtube visar den i sin rätta miljö.

Nu undrar jag vad du tycker. Är bildkvaliteten ok, för det är ju ingen snack om att ljudet är bäst i klassen. Funkar?

Uppdaterat: En slamrig konsert med Timbuktu, mitt i publiken som var fantastiskt högljudd, med ingen annan utrustning än min Zoom Q3. Jag gillart, visst håller det?

13 thoughts on “Zoom Q3 – den perfekta intervjumaskinen?”

 1. Ljudet imponerar verkligen. Klart och tydligt med ett fylligt mellanregister som funkar väldigt bra med just tal.
  Bildkvalitén är inte fantastisk (å andra sidan vet jag inte vad man får för pengarna då jag inte har koll på prisbilden) men räcker ju gott och väl för intervjuer och close-ups.
  Skulle f-n våga sig på att filma en fotbollsmatch…:-)

  Reply
 2. Så,
  Jag gillade testet skarpt! Tänk om man kunde få sånna bra test till varje produkt man funderade på att köpa.

  Ljudet funkade väl ganska bra? Superriktad mic kan väl bara ställa till det om man vill stå bakom kameran och intervjua? Svårt att göra frågorna tänkte jag på. Videon funkade väl den också? Godkänd för bruk på webben skulle jag säga.

  Reply
 3. Problemet med Q3 tycker jag främst är att man inte kan använda den som live-mic till dator eller annat system. Det går t ex inte att använda den till bambuser..

  Reply
 4. Är det verkligen så stor skillnad i ljud? Var tvungen att kolla med ett flipklipp

  Och, ja, det är stor skillnad.
  Just på mellanregistret, som först lät som hopplöst facksnack, men som är helt förståeligt när man jämför båda klippen, så är zoomen helt överlägsen.

  Å andra sidan är det ju ganska värdelöst att riktningen är så besvärande? Halva poängen med tex flipen är ju att man kan använda den som en intervjukamera, med ljudupptagning åt båda håll?

  Reply
 5. Off topic: Inspirerades av din Voffice-miljö – “veranda office” – som du sköt detta i, och lade till det begreppet till vår listning av härarbetsglosor. Du är ju en sann härarbetsevangelist, så jag hoppas du inte misstycker ;). Se länk till min blogg.

  On topic: Ljudet imponerar. Bilden helt ok. Håller med i dina slutsatser – en intervjumaskin som kan användas i ogynnsamma miljöer. Med en viss tanke på riktningskänsligheten då, som jag ser som den enda ev svagheten. Men det är ju bara att tänka på och anpassa sig efter. Kort och gott, går att använda för att street level-intervjua vem som helst, var som helst, vare sig det är coffice, troffice, stoffice, goffice eller hoffice – eller varför inte på Jockes Voffice? ;)

  Reply
 6. Det här inlägget är också ett exempel på hur modern digital marknadsföring funkar. Joakim blir tipsad av någon, köper/får en Q3, gör en demonstrationsfilm, jag hittar länken på twitter, tittar, köper Zoomen, lånar ut den till min vän Edna, som genast bestämmer sig för att köpa den, hon visar den för sin kompis A som beställer direkt på nätet. Effektivare än traditionell reklam.

  Reply

Leave a Reply