Vår härliga, hopkopplade värld. Numera klassisk bild från Facebook. Six degrees i realtid. I stort och smått.

 1. Dublin Man Retrieves Stolen Car Via Facebook
 2. – ”Coakley told the Irish Sun that “people should never underestimate the power of Facebook.” – jag tror inte vi ska underskatta kraften i de sociala medierna. Vi ser det hända, varje dag. I det stora som i Egypten. I det praktiska, som med den här bilen. Och i det lilla.

  Som när jag sitter på Bus4You från gbg till hbg och ser en tweetdeckanvändare två stolar snett framför mig. Twittrar ut det, och undrar om han kommer att upptäcka mig. Ett par RT och någon minut senare har vi kontakt: ”kreml: @jocke Om du är på väg med bussen som lämnade #gbg för 25 min sedan så ja, via RT av @mymlan” (http://twitter.com/kreml/statuses/31044612881649664)

  Så liten är världen. Hela tiden, överallt.

  Nu kör vi. Massa skype, lunchmöte, föreläsning på mah, spännande sittning här hemma i Helsingborg med hotshots och sedan avslutas dagen med paneldebatt nere i malmö med PK. Jag ska försöka sända live. Stay tuned!

 3. INl3B.jpg
 4. – Redditers kan ironi som ingen annan ;)

 5. The Way I Work: Gary Vaynerchuk
 6. – The way I work? The way i live ska det väl vara. Dags att på allvar bryta med den gamla modellen, och ingen gör det ju bättre än Vaynerchuck. Så Work ska inte läsas ut som motsats till live. Men jag kunder inte motstå.

 7. Dare Obasanjo aka Carnage4Life – Learning from our Mistakes: The Failure of OpenID, AtomPub and XML on the Web
 8. – Nej, det här tycker jag inte om att läsa. Jag gillar tankarna bakom OpenID, XML och Atom och jag tycker de förtjänar ett bättre öde. Men eftersom jag är en pragmatisk förändringskramare måste jag förhålla mig till verkligheten. Då är det nyttigt med en och annan käftsmäll, tack så mycket!

 9. Sorry, Scoble, Quora is not your playground « The Quora Review
 10. – Det här, mina vänner, var bland det kaxigaste (in a good way) som jag läst på länge. ”And while the Scoble Effect can be a wonderful thing for a startup – see Flipboard – in a finely balanced ecosystem like Quora’s, it has landed like a Category 5 hurricane.”

  Det handlar helt enkelt om hur influencers med stora skaror följare rimar illa med kollaborativa system. ”They vote up your shit because that’s what hordes do when they are yours.”

  Det fina är att det inte bara kaxigt, det är också väl underbyggt. Och det ger oss alla lite att fundera på.

 11. Why One Egyptian ISP is Still Online — NewsGrange
 12. – Money talks. Precis som vi resonerade om över lunchbordet i lördags. Se det här, Egypten är första ämnet https://jardenberg.se/b/nerdtv-om-egypten-datalagringsdirektivet-operatorerna-och-internet-i-stort-s01e01/

 13. Veckan som gick – vecka 4
 14. – Yo, nu är Micke igång och skriver veckobrev också. Bra jobbat av Sofia att få till det. Mannen har koll!

 15. Strandh DigitalPR omvärldskoll [2011/01/30]
 16. – Hjärnkoll var givetvis avsiktlig. Jag har mailet som kan bevisa det ;)

 17. #nerdtv — om Egypten, datalagringsdirektivet, operatörerna och internet i stort (S01E01)
 18. Att fastna i en identitet
 19. – Till och med Brit, balansaktens okrönta drottning, har svårt att inte låta frustrationen lysa igenom här. Hon är snubblande nära att ställa sig upp, skrika IDIOTER och langa iväg en sko. Det säger en hel del om hur bedrövligt tillståndet är…

 20. Journalistrollen i upplösning när journalistiken blomstrar
 21. – Ja, vad är det egentligen mediedebatten av idag handlar om? Man fascineras, eller hur?

 22. Är DN ett modernt mediahus? « Nattens bibliotek
 23. – DN förnekar sig inte. Jag kan bara hålla med Siri, det här är ännu ett symptom.

 24. bring your startup to life with Startupbootcamp: home
 25. – Har du en bra idé och ett bra team, sök till startup bootcamp och tillbringa sensommaren i Madrid. Kan varmt rekommenderas. Men om du inte vill åka så långt, håll koll på de andra städerna också. Det här är ett läckert projekt som syftar till att få lite fart på Europa som helhet. Like!

 26. MaxA/B « Max Foundry
 27. – Skönt tips från alltid vakne Hultberg. Någon som kört det här?

 28. Dags att sikta på nya mötesplatser | kihlanders rakt av
 29. – @kihlanders, webb-cowboy på Borås Kommun piskar på för sociala medier – och belyser igen vilken grym nytta de kan ge.

 30. Anna Toss & C:o: Och nu blir det krisövning
 31. – Många superstars här, så det blir säkert en kanonövning. Men det suger lite, skulle gärna varit med. Har ju suttit med i övningsledning för flera stora totalförsvarsövningar (under min sju år långa tid som yoff), spelat i det lilla perspektivet (http://jardenberg.se/alla-borde-ha-en-nodsajt-tyvarr/) och är en sociala medier-nörd av rang.

  Men vad är väl en bal på slottet…

 32. Start Fund: Yuri Milner, SV Angel Offer EVERY New Y Combinator Startup $150k
 33. – Det här är verkligen helt enormt coolt. Yuri är en enastående innovatör i investeringsbranschen. Bara läs. Love it!

 34. Årets sämsta tv-debatt – redan i januari | Second Opinion
 35. – Hatten av för mannen som beskriver sitt twitterkonto @7direkt så här: ”Som en blandning av Agenda, Hylands hörna och En ding ding värld”. Tyvärr har han rätt i debatten han recenserar bara vara en ding ding värld.

 36. Forget Twitter and Facebook; this is a satellite TV revolution | Ultimi Barbarorum
 37. – I den fas man är inne i nu: tveklöst sant.

  Men under uppbyggnaden för det som nu sker i arabvärlden finns det inte en skugga av tvivel i mitt sinne att twitter och facebook spelat stor roll. Jag fick förmånen att uppleva det med egna ögon.

  Sedan tycker jag att det här är direkt oförskämt, faktiskt:
  ”Egypt’s urban youth, suddenly without their main means of diversion or entertainment, had only the streets to go to. For once, there was no Twitter or Facebook or YouTube to distract them. All that was left to do was to go out and vent their rage.”

 38. Egypt/Main Page – We Re-Build
 39. – Det jobbas mycket på många håll för att hjälpa Egypten. Det är gott.