Det sker ofta stora och tunga omgörningar av våra produkter. Jag betraktar mig förvisso som estet och tycker absolut att vackert är bättre än fult. Ändå är jag inte helt övertygad om att vi vinner så mycket på att byta ut ett typsnitt mot ett annat, eller flytta några pixlar hit eller dit. I synnerhet inte med den omfattning och kostnad vi ser för projekten. Design är viktigt, men jag tror det behövs mer än så och att andra faktorer betyder mer om man måste välja. En som däremot, och utan tvekan, hävdar designens betydelse är den polske tidningsdesignern Jacek Utko. I den här presentationen på TED viker han ut texten och säger: ”ge makten till oss designers så ordnar vi biffen” ;)

Jag måste erkänna att det låter otroligt att en häftig design (för det är det, verkligen läckert) skulle kunna öka upplagan 100%. Inte på egen hand i alla fall. Men vännerna på Bonniers får väl kliva fram och berätta lite mer. Ordet är fritt.