Vassa Eggen tipsade på Jaiku om en bloggpost från Hitwise (se där, en av de stora fördelarna med microbloggar). Hitwise har tittat på trafiken till Twitter som ökat kraftigt den senaste tiden. Enligt deras mätningar har trafiken ökat med 700 procent under det senaste året. Under de senaste tre månaderna har trafiken mer än fördubblats och under senaste månaden har Twitters trafik ökat med 60 procent.

Twitter traffic - Hitwise

Det är framförallt under de senaste veckorna som trafiken tagit fart på allvar. Dock är Twitter och andra microbloggar fortfarande en relativt liten företeelse. Twitter rankas enligt Hitwise som nummer 439 bland sociala nätverk och forum i USA och som nummer 4309 bland alla sajter i USA. Microbloggandet är en nisch som inte spridit sig till den bredare massan. Men som sagt tillväxten är stor och även i Google Trends ser vi att det intresset vuxit starkt under den senaste tiden.

Google Trends - Twitter

Förra veckan lanserades Twitter officiellt i Japan. Och enligt ReadWriteWeb som tittat på siffror från bland annat Google Trends så är intresset för Twitter stort i Japan.

Google Trends - Twitter regions

Även statistik från TwitterLocal pekar på att något stort är på gång i Japan för microbloggarna. Tokyo toppar statistiken för regioner med mest tweets.

TwitterLocal - stats

Så kanske blir Japan det land där microbloggandet först når en bredare publik.