Vad Mymlan och Katrin Schulman har gemensamt

Mymlan är en norrländsk oldtimer i den svenska bloggosfären. Egentligen heter hon Sofia Mirjamsdotter och är journalist på Sundsvalls tidning. Bloggen therealmymlan har under många år utgjort ett av naven bland svenska bloggare och legat stadigt parkerad på knuff-toppen. Tillsammans med en annan gammal räv, Niclas Strandh (deeped, researcher), har hon startat mediebloggen samesamebutdifferent som snabbt tagit plats i många bloggrullar.

Katrin Schulman är den yviga Stureplanskvinnan som provocerad av sin bloggande make Alex bestämde sig för att slå tillbaka. I bloggform såklart, och Fuck you right back blev snabbt en snackis. För övrigt vet jag i stort sett bara att Katrin på dagtid är PR-konsult och delägare av Pure PR och att det händer att hon sjunger.

Det känns som något ur twillight zone att vara den länk som binder ihop dessa två. Men så är det. Jag trodde att min medverkan i paneldebatten på publicistklubben, med bland annat Ingvar Carlsson, skulle ta tätposition som årets konstigaste händelse. Men nu vet jag bättre.

Igår var inte så märkligt, vi gjorde en inspelning av Tomas Wennströms och Kristin Heinonens podcast What’s Next in New Media. Sofia gjorde sin premiär i panelen som förutom mig också bestod av Fredrik Wass. Vi diskuterade Fredriks moln, Mymlans verklighet på Sundsvalls tidning och om playrapport verkligen är ett bra namn. Bra snack, och som sagt, inte så udda.

Men så idag fick jag klart för mig hur panelen jag ska delta i på politikerveckan på Gotland är sammansatt. Jag citerar från TU:s program:

Vem har makten över det fria ordet? Ledarskribenter och tidningsredaktörer hör till dem som har stort inflytande över vad vi talar om och vad vi tycker i vårt samhälle. Men genom t ex bloggar och läsarmedverkan tar sig nu det fria ordet nya vägar. Men hur fritt är ordet? Kom och låt dig inspireras, upplysas och provoceras vid Tidningsutgivarnas mingel och debattkvällar under Almedalsveckan. Debatten pågår 17.30-18.30. Precis innan politikertalet strax bredvid!

Moderator: Anders Ahlberg, chefredaktör Medievärlden

Panelen: Maria Abrahamsson, ledarskribent Svenska Dagbladet, Katrin Schulman, bloggare, Britt-Marie Mattsson, förstereporter Göteborgs-Posten och författare, Joakim Jardenberg, VD Mindpark, Kalle Jungkvist, chefredaktör Aftonbladet Nya Medier m fl.

Jag börjar känna mig som Kevin Bacon (Six Degrees of Kevin B, för de som inte var med på 90-talet). Och jag vet inte om det är en allt igenom bra känsla. Men jag gillar whats next och jag ser verkligen fram emot Gotland i sommar. Så det är väl bara att tugga i sig.

8 thoughts on “Vad Mymlan och Katrin Schulman har gemensamt”

 1. Hoppas du bambusar den debatten när det blir så dags.
  Än har inte mitt bloggande tagit mig in i den “fina” Almedalsveckan. Men det är bara en tidsfråga. :)

  Reply
 2. Hoppas du bambusar den debatten när det blir så dags.
  Än har inte mitt bloggande tagit mig in i den “fina” Almedalsveckan. Men det är bara en tidsfråga. :)

  Reply
 3. @Ulrika: Ja, långsökt. Den gemensamma nämnaren är yours truly. Därav Kevin Bacon-referensen. Bara så. Men det kändes bara så udda, här och nu.

  Reply
 4. Ulrika: svaret är: inte ett skit. :) förutom att vi båda bloggar och att jag har och Katrin ska sitta i samma panel som Joakim. Joakim binder oss samman. Världen är liten.

  Reply
 5. Ulrika: svaret är: inte ett skit. :) förutom att vi båda bloggar och att jag har och Katrin ska sitta i samma panel som Joakim. Joakim binder oss samman. Världen är liten.

  Reply

Leave a Reply