Min spaning från SIME

Helt kort, några väldigt personliga reflektioner från SIME Innovation Day. För en fylligare och mer balanserad genomgång hänvisar jag till Poppes och Rudolfs utmärkta bloggade på disruptive.nu.

  1. Inte ens när de som borde vara mest IT av alla ställer till med kalas fungerar det som det ska. Inga backchannels, trögt nätverk, knappt några eluttag, 3 funkar inte alls inne i salen och min N95 vägrar acceptera WPA-nyckeln (funkade klockrent med iPhone och Mac) – så det blev inget Bambusande som jag tänkte mig:( Det känns faktiskt lite som en tidningskonferens…
  2. Innovationshöjden från de som ställdes på scenen var inte riktigt vad jag förväntat mig. Zyb? Det är ju hur gammalt som helst, startades redan 2005 och har Morten Lund i ryggen. Whatamap byggde sitt case på GPS (case closed), floobs kändes som en mindre kul mix av Bambuser och Operator11, och moviestorm gav mig kalla second life-kårar – lökigt. Det fanns fler intressanta företag i katalogen, som vore roligare att ställa på scenen.
  3. Telenor fortsätter att göra bort sig. Michael C. Bergman ställer på scenen, lika dåligt förberedd som alltid, och lyckas säga i princip ingenting under sin dragning. Visserligen levererar han dagens roligaste citat: ”hmm, how do you say ‘tratta ner’ in english” – men det var nog inte meningen att det skulle vara kul. Han lyckas också, igen, ljuga om vilka medieföretag som stödjer deras Mobilstart 3.0 – trots att han uppmanats att upphöra med just det tilltaget. Extra anmärkningsvärt i ljuset av att det nyligen blivit känt att 147 norska medieföretag tröttnar på Telenor och från den 1 mars bojkottar dem.
  4. När det gäller presentationerna fick egentligen alla de etablerade aktörerna storstryk av entreprenörerna (även om den kvaliteten var extremt ojämn också). Bäst klarade sig Google, trots att merparten av presentationen byggde på slides från gamla analyst day 2006. Fler borde läsa på Henrik Ahléns tips. Med tvåhundra pers i publiken går det en arbetsmånad för varje timme på scenen. Det förpliktigar.
  5. Stort grattis till både Polar Rose och Jaycut som fick priser – välförtjänt. Där har vi innovativa och spännande tjänster. Rock on.

Till sist, det var ändå hur kul som helst – som alltid när Ola Ahlvarsson och hans hangarounds är igång. Han kan det där med att skapa stämning ;)

(fler bloggar om Sime)

Leave a Reply