Njöt lite extra av nyhetsmorgon i morse. Inte bara för att @kaspermom nu sitter som helt underbar morgonvärd utan också för att @agaton var på plats för att prata sociala medier och mobbning. Klippen finns på TV4play, här är inledningen

Diskutera%20mobbning%20i%20sociala%20medier

Det som slår mig efter sändningen är hur det ropas på utbildning. Som idag när det handlade mycket om skolans värld. Lärarna vet inte tillräckligt mycket för att kunna hantera situationen, sägs det då. Och visst, pratas det inte alls om det på lärarhögskolan så är det skandal. Men ändå och egentligen: Det är väl för fan bara att vara medmänniska och ta ansvar?

Jag försöker inte förenkla ett gigantiskt samhällsproblem där mobbning förekommer överallt, utan jag försöker bara hitta kärnan. Det kanske kokar ner till att vissa människor är olämpliga för de jobben de har? För handen på hjärtat. Mobbning är inte okänt för någon idag. Knappast de grundläggande åtgärderna heller. Eller?

Egentligen tror jag att det jag vill säga är att det är inte skolan vi ska skylla på, och inte heller på näthatet (LÄS den här innan du skyller på internet), utan det kanske är både enklare och svårare än så.

Följ diskussionen som fortsätter på Twitter också, spana in #mobbning.