Nu är jag sådär trött och lycklig igen #24hbc

Jag tror ni vet vilken känsla jag menar. Skönt trött, brukar det också kallas. Den känslan man har i kroppen efter att befunnit sig i ett massivt energifält. Omgiven av goda och makalöst intresserade människor, i en miljö som svämmar över av kreativitet, driv och upptäckarlusta.

På väg hemåt igen, konstaterar jag att det snart är 48 timmar sedan jag checkade in på Hasseludden Yasuragi, för tredje utgåvan av 24 hour business camp. Första gången, i januari 2009, var jag bara sponsor/deltagare och efteråt helt överväldigad av att det alls gick att genomföra. Dessutom förstärktes min redan svåra man cruchTed Valentin, mannen som grundade och som för mig är själen i 24hbc personifierad. Andra gången, i november 2009, provade jag på en annan roll och tillsammans med medarrangören SSES var jag med och höll ihop det. Lika trött, och lika tagen var jag efteråt.

2010 blev det inget, så när vi i år satt och diskuterade hur Internetdagarna kunde utvecklas kändes det givet att lägga 24hbc på bordet. Och det visade sig vara a marriage made in heaven. Ted mötte Janne Elvelid, outtröttlig arbetsmyra och smartskalle från .SE och det hände saker direkt. De två tillsammans är det bästa som hänt 24hbc, sedan Ted fick den där första idéen för snart tre år sedan. Det känns, utan att säga för mycket, som det finns en form för framtida #24hbc på plats nu. Det gör mig oerhört glad!

Att få vara en del av att arrangera det här eventet, och dessutom få äran att återigen inleda, avsluta och facilitera hela resan där mellan är nog ett av årets roligaste uppdrag. Thanks for having me!

Mina personliga highlights i år har varit för många att lista, men några värdesätter jag naturligtvis lite extra…

  • Social Video-gänget. Förstärkt med TDH och Pernilla Rydmark har Björn Falkevik och Petter Karlsson varit mina fasta punkter och ständiga källor till glädje. Vi har jobbat tillsammans med åtta livesändningar på lite mer än 24 timmar. Och det kan nog alla ana vilket krav det ställer på teamet. Det är faktiskt helt otroligt att vi rodde i land det. Amazing. Verkligen.
  • Intresset från ”etablissemanget”. Jag tror det är en kombination av tidsandan och att .SE klev in som sponsorer, men något har hänt med omvärldens syn på det här mötet. Först med Vinnova som huvudpartner (tillsammans med FPX), men sedan också med besök från både Näringsdepartementet och Tillväxtverket. Och de många samtalen med Vinnova har varit hoppingivande. Verkligen. Det bådar otroligt bra för framtiden. 
  • Deltagarna så klart, men i år framför allt mixen mellan gammalt och ungt. Det var många seniorer där ute, som jobbade i nya projekt och i nya konstellationer. Att som Annika Lidne, Martin Källström och Tjompa ta med studenten Rasmus Svensson i teamet måste vara den bästa tänkbara mixen av alla. Eller Erik Fors-Andree (juristjouren), Björn Lilja (Kundo, tidigare 24hbc-vinnare) och Anders Kyhlstedt (Booli) som alla sitter i expansiva företag – men ändå väljer att lägga två dygn på att leva ut sin kärlek till hackandet. Ni, och alla andra där ute, är enastående förebilder. I kiss you!
  • .SE. Bara så. Janne Elvelid är en superstar och jag har under det här evenemanget blivit oerhört imponerad. Men hela organisationen är grym. Ert sätt att gå all in i 24hbc utan att någonsin riskera det som gjort att vi älskar evenemanget är stort och bra. You do good shit!

Smolk i bägaren? Javisst. Nätet där ute har varit bedrövligt. Igen. Nästa år får vi verkligen se till att inte lita på fagra löften, utan bygga själv. Paf, är du på? Men det som är bra med det dåliga nätet är att det visat hur positiva alla är. Det har liksom bara rullat på ändå. Man får fan anstränga sig för att hitta en enda negativ tweet. Skulle vilja se något annat event komma undan med det ;)

Sedan då? Jodå, vi är många som hoppas på en fortsättning. Men först ses vi på Internetdagarna och påföljande Internet Discovery day. Där kommer du möta flera av teamen, så missa inte.

Uppdatering: jag har satt ihop en lista med ”utfallet” från de två camp som gjordes 2009. Imponerande läsning, och den kompletteras fortfarande med fler successtories.

Bildcred: 24hbc11 076 – Flickr / Erik Borälv CC (BY)

5 thoughts on “Nu är jag sådär trött och lycklig igen #24hbc”

Leave a Reply