Att vidoetrenden på Internet och siter som Youtube ökar är långt från någon nyhet. I nov förra året tittade mer än 75% av USA:s internetanvändare på någon form av Internetvideo, antingen streamad eller nedladdad.
Online-Video-Genre

Människans narcissistiska behov av att synas i dagens web 2.0 samhälle har nog aldrig varit tydligare än den senaste Youtubetrenden som du kan läsa om och titta på här. Men förutom att glo på någon som bara stirrar in i kameran, vad tittar då folk på? Enligt en undersökning gjord av Jupiter är nyhetsklipp den vanligaste besökta genren online. 30% av alla Internetanvändare tittar på nyhetsklipp på Internet. Den näst vanligaste genren är filmtrailers. Men intresset för nyhetsklipp på Internet är förankrat till ålder. 37% av människor i åldrarna 35-44 år tittade på nyhetsklipp under det gångna året i kontrast till 24% av dem i åldrarna 18-24.

Jupiter ger detta som orsak till att streamade nyheter inte bör användas till att locka en yngre publik utan snarare tillgodose befintliga konsumenter än locka en ny demografi. Jag vet inte om jag håller med. Jag tror visst att det går att locka yngre tittare, det är nog mer en fråga om vilka nyheter man väljer att presentera på detta sättet ochännu viktigare, hur tjänsten packeteras och marknadsförs. Kanske är det en idé att låta människor presentera sina egna i form av videos på nyhetssiter. Så länge de har ett värde så varför inte? Lokala nyheter av lokala människor? Här hittar ni rapporten: video på nyhetssiter

nyheter online video