Varför inte ta chansen att prova betalningsviljan. Här ute till höger ligger från och med nu en knapp. Ett klick på den låter dig relativt enkelt donera en slant till oss, för att du tycker att bloggen är en bra sak. Men det är mest som ett exempel, min förhoppning är istället att några tidningar ska hoppa på och testa modellen.

Sören Karlsson, Anders Olofsson, Daniel Lundström, Thomas Mattsson och alla ni andra webbchefer där ute, gör nu så här:

  • Gå till PayPal.se och sätt upp ett konto. Det finns många andra betallösningar, men för nu är PayPal en snabb och enkel lösning.
  • Sedan går du till ”Webbsidebetalningar”, klickar på ”Sälja enstaka objekt”, väljer ”Donation” och skapar din knapp.
  • För en svensktalande knapp, kan du använda den här bilden
    http://mindpark.se/images/paypal-sv-donera.png
  • Sedan är det bara att placera in koden på lämplig plats i era sidmallar. Klart på ett par minuter.
  • Skriv en story och berätta vad era fans kan göra för att bidra till er fortlevnad. 2009 är det inte fult att gå med håven…

Svårare än så behöver det inte vara. Nu ska vi inte förvänta oss att det här är den omedelbara lösningen på hela intäktsproblemet, men det är ett exempel på hur enkelt det kan vara att testa en modell. Just do it, liksom. Det är iaf lättare än att sätta upp en paywall!

För övrigt, min nästa post kommer att bli en slags FAQ. Jag upplever det som att det finns många och stora missförstånd runt mina ståndpunkter. Jag ska försöka samla ihop dem och besvara dem efter bästa förmåga.

Till sist, läs vad webbchefen på VA.se skriver. Mikael Zackrisson har satt ihop en makalös, nästan episk, text om utmaningen för mediebranschen. Läs den!